Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z delegacją w pracy - co zrobić?
Jest taka sprawa: w pracy się pali (gównoburza dotarła na 1 poziom niżej od CEO) i koniecznie trzeba kogoś wysłać na delegację do klienta do UK żeby problem rozwiązać (w zasadzie to dać poczucie klientowi, że się nim na poważnie zajmujemy). Niestety jestem jedynym wyborem, bo jako jedyny jestem wtajemniczony w stopniu adekwatnym w tematy, które są przedmiotem pożaru. Tak się jednak składa, że mam umówiony na poniedziałek pewien zabieg, na który czekałem kilka miesięcy, i na który po przełożeniu czekałbym drugie tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°). Niestety pracodawca upiera się, że mimo to muszę jechać, nie wprost grożąc dyscyplinarką w przypadku odmowy. Jak rozumiem, nie mam żadnych praw w tej sytuacji, i muszę ulec albo wylądować na bruku?

#prawopracy #kodekspracy #pracbaza #praca #korposwiat #programista15k #pracait #prawo #kiciochpyta #uop #zalesie #delegacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
samodzielny-przyjaciel-55: No to jest kwestia między Tobą a pracodawcą - na ile ważny to zabieg i czy chcesz powiedzieć pracodawcy co to za zabieg. Generalnie pracownik nie może odmówić delegacji bo to odmówienie polecenia służbowego.
Odmowa może nastąpić tylko z ważnej przyczyny (typu zagrożenie zdrowia, życia, złamanie prawa etc.).
Czy sam zabieg jest takim powodem?
Ciężko powiedzieć bo nie wiadomo o jaki zabieg chodzi - jeśli to coś co można wykonać w
  • Odpowiedz