zapominacie że na UOP to jest urlopu dwa miesiące, 26 urlopu płatnego plus 14 dni urlopu w święta, jeśli na b2b nie macie zawartych urlopów to trzeba to wziąć pod uwagę
@JamesJoyce napisałeś upośledzona odpowiedź to mi się nie chciało produkować ale odpisze z kibla. 1. Mówimy o przypadku kiedy musisz wziąć L4 na dłużej, masz raka, złamany kręgosłup, ciężka ciążę czy problemy psychiczne a ty p--------z o tym że znajdziesz inną pracę xD 2. Znajdziesz pracę w dwa dni bo teraz ci się wydaje że jest ssanie na rynku bo dostajesz co drugi dzień ciekawe oferty od lasek na LinkedIn, ale
@a665321 1. Mam to ubezpieczone na tyle, że ewentualne problemy sprawią że będę jeszcze bogatszy. I tak znajdę inną pracę.
2. Tobie się wydaje, że mi się coś wydaje. Ja wiem jakie są realia i potrafię przewidzieć w którą stronę it pójdzie. Umiem się też dostosować do zmian.
@slgdfhsdhjfbs ja znam dużo osób na 8,5%, ale nawet przyjmując ryczałt 12%: to 3,5 % podatku więcej to jest w porównaniu do ryczałtu 8,5% różnica 500-600 zł przy fakturze 18k, nadal zostaje sporo więcej niż przy UOP w kieszeni.
@sigma: przerabiałem to już nie raz, więc wiem że problemu nie ma, tzn L4 bierzesz se na miecha a po miesiącu jak się nie poprawi to ciągniesz dalej. Może faktycznie źle napisałem z tymi 3 miechami, bo na tyle z góry to Ci nie dadzą - to fakt.
@4mmc-enjoyer ciężko dyskutować z kimś kto zakłada, że przy każdym zakończeniu współpracy będzie ciągnął 3 mc L4, niektórzy zmieniają pracę tylko jak maja nagrane coś lepszego i nie ma nawet przestrzeni na L4.
@uhceiP: po prostu różne scenariusze już przerabiałem. Przykładowo u mnie były cięcia w firmie, szybkie spotkanko i krótka piłka, albo rozwiązujemy umowę za porozumieniem stron i mam płacone za dwa miechy, a nie pracuję, albo szukają na mnie haka i mnie zwalniają dyscyplinarnie (a jak się potem dowiedziałem, jedna dziewczyna z kadr taką dyscyplinarkę dostała). Oczywiście tutaj każdy chojrak i każdy by się sądził z wielką korporacją, ale rzeczywistość wygląda
@Emble dokładnie, dla przykładu dla wynagrodzenia 15 k brutto (18k kosztów pracodawcy) na UOP vs 18k netto (bez VAT) na b2b, przy ryczałcie 8,5 % - różnica w wynagrodzeniu na rękę (pełny ZUS) to około 4000zl na korzyść b2b, żadne L4 tego nie rekompensuje.
No to zobaczymy jak bedziesz miec nowotwor, czy te 4000 Ci cos pomoze
@Zimm3man: A są firmy które tak nie robią? Przecież ilość l4 to jest standardowe kryterium przy dawaniu kolejnej umowy, zwolnieniach i ocenie rocznej pracownika.
@Dzwiekoszczelny mam prywatne ubezpieczenie na taki wypadek, ale ogólnie masz rację to jest właśnie ryzyko które podejmuje będąc na b2b, coś za coś. Niektórzy wolą większą kasę do ręki, a niektórzy mniejszą i spokój w głowie, że za wypłatę ich chorobowego odpowiada ZUS, a nie prywatna firma, która nie jest do niczego zobowiązana.
@uhceiP zakladajac scenariusz ze pracodawca placi caly swoj koszt zatrudnienia komus na b2b, a nie np 16k bo ty i tak bedziesz mial wiecej niz na UoP Tak jak @stan-tookie-1 pisze, te 30% roznicy nie zawsze leci do pracownika
źródło: ab6p68
Pobierz@uhceiP: No zdecydowana większość programistów jest na ryczałcie 12% jednak.
1. Mówimy o przypadku kiedy musisz wziąć L4 na dłużej, masz raka, złamany kręgosłup, ciężka ciążę czy problemy psychiczne a ty p--------z o tym że znajdziesz inną pracę xD
2. Znajdziesz pracę w dwa dni bo teraz ci się wydaje że jest ssanie na rynku bo dostajesz co drugi dzień ciekawe oferty od lasek na LinkedIn, ale
2. Tobie się wydaje, że mi się coś wydaje. Ja wiem jakie są realia i potrafię przewidzieć w którą stronę it pójdzie. Umiem się też dostosować do zmian.
No to zobaczymy jak bedziesz miec nowotwor, czy te 4000 Ci cos pomoze
Tak jak @stan-tookie-1 pisze, te 30% roznicy nie zawsze leci do pracownika