Aktywne Wpisy

MonazoPL +144
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1060
Pobierz
wqeqwfsafasdfasd +71
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: ab6p68
Pobierz@patchupdate:
Mi na b2b przymusowo odliczają 20 dni roboczych od liczby wszystkich dni roboczych w roku, resztę mogę przepracować. A na UOP i tak bym musiała do niedawna zacząć pracować przez jeszcze kolejne 7 lat żeby mieć 26 dni.
Na UoP też nie musisz mieć podanych godzin pracy.
Z kolei jeśli na B2B nie ma miejsca pracy toż znaczy, że taki kontraktor nie pojawia się nigdy w biurze i PIP nigdy się tego nie przyczepi. Bo nie pojawia, prawda? (
Zapomniałem, że mogę mieć raka. Wracam na UOP, lubię być dymany przez pracodawcę. Jednak będę spał spokojnie bo mogę mieć przecież raka.
Ale g---o wymyśliliście z zazdrości.
@BornToDie69: ja za to chciałbym iść B2B, ale firma nie chce. Na szczęście mniejsi nie są tak wymagający
Spokojny sen jest więcej wart niż te parę stówek więcej, szczególnie przy większych zarobkach.
Ja miałem takiego cwaniaka zatrudnionego w magazynie, który potrafił 2 razy w miesiącu wziąć L4.
Okazało się że w tym czasie ten śmieć jeździł na taksówce.
Potrafił też przyjść do pracy po godzinie 10 bo na przykład rano miał jakiś opłacalny kurs międzymiastowy a u mnie od 10 do 12 chłopaki niewiele mają do roboty
@Chlebogryzarka: raczej frajerem skoro legalnie wolisz płacić więcej niż powinieneś.
Ja naprawdę rozumiem że etat ma swoje zalety, ale też no nie ukrywam że np. w mojej sytuacji etat oznaczałby zarobki niższe o połowę u głównego klienta, a do tego brak możliwości robienia fuch (które w moje branży muszą byc legalnie na fakturę, to nie budowlanka).
A gdybym zachorował poważnie, liczę się z tym że pewnie wróciłbym na etat. Jedyny problem
30 dni urlopu, przy dwojce malych dzieci jakies 15-20 dni L4 rocznie. Zero stresu.