Wpis z mikrobloga

@PodniebnyMurzyn: ale mięso wieprzowe nie jest mięsem czerwonym. Idąc tym rokiem myślenia niezdrowe jest wszystko, a człowiek powinien jeść głównie warzywa i owoce, ale tu pojawia się problem - w ten sposób pozbawia się ważnych składników odżywczych, które są mu potrzebne i koło się zamyka. Mięso, każde, musisz przetworzyć, bo surowego nie zjesz (chyba że czerwone, ale ono jest niezdrowe).

Problemem jest głównie żywność wysoko przetworzona, więc wszystko to co
  • Odpowiedz
@nie_umiem_inwestowac: Chleb i kotlet to pytanie co tam jest w środku. Pieczywo to zazwyczaj z dodatkami/polepszaczami (na dłuższą metę mogą podrażniać), mięso jak sam robił to raczej syfu nie ma (chyba że smażył na jakimś gównie), ale czasami do surowego mięsa ładują azotany (trzeba patrzeć na etykietki, bo można się nadziać). Najwięcej pytań pojawia się przy ketchupie, bo tam zazwyczaj jest eldorado podejrzanych składników. Ja osobiście robię sobie sosy samemu,
  • Odpowiedz