Aktywne Wpisy

Basti91 +14
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

MonazoPL +32
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz

Limit ustawiony na 50k normalnego etatu jest powodem do tak ogromnej agresji?!
Widać my lekarskich kontraktów nie jesteśmy w stanie nawet oszacować. Tam pieniądze muszą lać się niewyobrażalnymi dla reszty społeczeństwa strumieniami. Oni już całkiem odlecieli i nawet nie zdają sobie sprawy, że powodem tego jest 30 lat ograniczania liczby studentów i w dalszej konsekwencji tego specjalistów. Przy tak gigantycznym ograniczaniu podaży, jak to miało miejsce w przypadku lekarzy, kierowcom autobusów też trzeba by płacić dziesiątki tysięcy na kontraktach.
Mam nadzieję, że pani minister zdrowia nie ugnie się i rzeczywistą spróbuje zawalczyć z pazerną kastą. OBY!
#medycyna #lekarski #zarobki #pracbaza
@dr_Batman: Raczej gospodarność i etyka finansowa.
Podniesienie stawek przez 10 lat o 270% gdzie pozostali w budżetówce dostali około 90% a lekarze i tak zarabiali najwięcej sprawiedliwe na pewno nie było. Według międzynarodowych unijnych danych PL urzędnicy i inne publiczne służby zarabiają orzeszki a z jakiejś przyczyny najwięcej zarabiający lekarze maja jako jedyni być dostosowani do standardów międzynarodowych.
@masz_fajne_donice: Jak tam można pisać lekarzowi o jakiejś budżetówce, gdzie on przecież jest wolnym zawodem, wolnym przedsiębiorcą :D (na garnuszku państwowego płatnika xD)
Ja wiem, którzy lekarze najczęściej walą 30 dyżurów w miesiącu. I być może to przypadek, że zazwyczaj to są interniści albo pediatrzy, a być może z czegoś to wynika.