Aktywne Wpisy

rebelyell +501
źródło: temp_file9003715768112977124
Pobierz
moll +243
źródło: 1000018684
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file9003715768112977124
Pobierz
źródło: 1000018684
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Limit ustawiony na 50k normalnego etatu jest powodem do tak ogromnej agresji?!
Widać my lekarskich kontraktów nie jesteśmy w stanie nawet oszacować. Tam pieniądze muszą lać się niewyobrażalnymi dla reszty społeczeństwa strumieniami. Oni już całkiem odlecieli i nawet nie zdają sobie sprawy, że powodem tego jest 30 lat ograniczania liczby studentów i w dalszej konsekwencji tego specjalistów. Przy tak gigantycznym ograniczaniu podaży, jak to miało miejsce w przypadku lekarzy, kierowcom autobusów też trzeba by płacić dziesiątki tysięcy na kontraktach.
Mam nadzieję, że pani minister zdrowia nie ugnie się i rzeczywistą spróbuje zawalczyć z pazerną kastą. OBY!
#medycyna #lekarski #zarobki #pracbaza
Ty myślisz że jak lekarz zrobił 100 operacji za 100k to jak mu NFZ nałoży 50k to ile operacji zrobi?
@magdalena-gaska NFZ już teraz płaci mniej niż lekarze mogą wykonać. Rząd chce obniżyć ilość świadczeń dla pacjentów przez nałożenie limitu
Dokładnie tyle samo operacji, ile zrobi dwóch lekarzy zarabiających 50k lub czterech po 25k, to aż tak trudna matematyka?
A NFZ płaci bo opłaca się leczyć. Lepiej Cię wyleczyć niż żebyś był na L4. Zdrowy odprowadzasz x razy więcej podatków niż kosztuje Twoje leczenie.
Poza tym dzieci lat 0-4 oraz starsi chyba po 70r.ż. Odpowiadają za 80% kosztów NFZ jak dobrze pamiętam
Mamy wystarczająco chirurgów a nie dwa razy więcej niż potrzebujemy.
@warsaw A jakie ma ponosić, my pracujemy na Kontrakt. Mi płacą od wykonanego badania. Jak mi nałożą limit to opisze badań 200 zamiast 400. Żaden chirurg czy lekarz w przychodni nie pracuje na godziny. Więc jakie Ty chcesz mieć konsekwencje?
Patologią jest to, że system i pacjenci, są zakładnikami jednego konowała, który w ogóle może sobie dyktować stawkę 100k za sto operacji. Właśnie to jest wynikiem 30 lat zaniedbań i gigantycznego niedoboru kadr. Stąd właśnie biorą się wasze zarobki, a nie z rzekomo trudnych studiów i
Dla dobra samych lekarzy! Trzeba spełnić ich postulaty!
100k za 100 operacji to 1000zł za operację, wychodzi tyle co balejaż u fryzjera.
Więc to nie lekarz jest konowalem tylko ty masz ból d--y o wykształconych ludzi z dobrym wynagrodzeniem.
Nie mamy niedoboru lekarzy, mamy niedobór lekarzy w
A. 3000 studentów
B. 8000 studentów
C. 12000 studentów
Mój mózg nie jest niestety tak rozwinięty jak te lekarzy, ale śmiem twierdzić, że jednak odpowiedź C jest
Najwyraźniej jest tu problem z logicznym myśleniem skoro masz mentalność Januszexa