Wpis z mikrobloga

Wyobrażacie sobie jak czuje się turysta nie z Polski w naszych sklepach? xDD
Przecież jak ja bym był gdzieś na jakieś Malcie czy gdziekolwiek i widział takie cenówki, potem przy kasie zupełnie nic się nie zgadza z tym co myslałem, że zapłacę to bym miał ten kraj za grubo pokręcony.
My ledwo ogarniamy o co chodzi w Żabce i Biedronce,a co dopiero ktoś z innego kraju xD

Powinna być JEDNA cena na głównej cenówce i tyle.

#biedronka #zabka #afera #heheszki #zakupy #ceny
Beszczebelny - Wyobrażacie sobie jak czuje się turysta nie z Polski w naszych sklepac...

źródło: Screenshot 2025-10-29 at 14-27-51 cenówki w biedronce - Szukaj w Google

Pobierz
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kremenaros: no ja tankuje auto co miesiąc i nawet nie wiem ile paliwo teraz kosztuje, zapala się rezerwa to tankuje, nie robi mi różnicy, że to bp czy shell, a różnica w cenie? nie sądzę aby wynosiła więcej niż kilka groszy, nie słyszałem o stacjach co maja 2x droższe paliwo
jakby tak było to pewnie wtedy bym zaczął uważać, a tak to żabkę mam pod domem to będę banana i
  • Odpowiedz
Aż się zdenerwowałem, patrząc na tą etykietę i czytając "Cena regularna" na samym końcu, po przeczytaniu absolutnie wszystkiego w poszukiwaniu ceny.

Mnie przeraża podejście moich rodziców, którzy czasem coś kupią i potem mają pretensje do samych siebie, że "czegoś nie dopatrzyli" zamiast mieć pretensje do tych debilnych sklepów.

Ja już serio wolę "przepłacić" u tych, którzy robią normalne etykiety, niż wchodzić do Biedry
ksetlak - Aż się zdenerwowałem, patrząc na tą etykietę i czytając "Cena regularna" na...

źródło: 840e791988_zagrajmy

Pobierz
  • Odpowiedz
@sberatel: ty jesteś typem z tej kategorii co by bronił nawet jakby trzeba było całki w biedrze obliczać przy cenówkach bo TY wszystko ogarniasz a reszta to mięczaki. najgorszy sort ludzi, chocby nie wiem jak bardzo z czymś dymano ludzi, wprowadzało w błąd albo było uciążliwe bez sensu, to ty zawsze będziesz tego bronił bo TY jesteś kimś i nie widzisz problemu.
  • Odpowiedz
no ja tankuje auto co miesiąc i nawet nie wiem ile paliwo teraz kosztuje, zapala się rezerwa to tankuje, nie robi mi różnicy, że to bp czy shell, a różnica w cenie? nie sądzę aby wynosiła więcej niż kilka groszy, nie słyszałem o stacjach co maja 2x droższe paliwo

jakby tak było to pewnie wtedy bym zaczął uważać, a tak to żabkę mam pod domem to będę banana i jogurt tam kupował,
  • Odpowiedz
@kremenaros: Nie trzeba być żadnym programistą 15k, i takim nie jestem i nigdy nie byłem, ale ile różnicy zrobię w miesiąc? z 100-200zł? No takiej kwoty to nie odczuje. A jednak cenię sobie wygodę i nie zamierzam wyszukiwać promek czy tańszego paliwa 20gr na litrze. Wiem, że są osoby co sobie planują wszystko, robią rundkę po matketach w sobotę, ale ile z tym zabawy, a przecież nie zawsze wszystko będzie
  • Odpowiedz
@Beszczebelny: No i totalnie masz rację, taka praktyka powinna być zakazana. Powinno się centralnie i bez wątpliwiści pokazywać normalną cenę produktu, ew. dodajesz małą czcionką cenę promocyjną i warunki, a nie odwrotnie. Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że co idę na zakupy, to płacę za coś więcej niż planowałam, biorę do koszyka produkt, bo jest po niższej cenie, a potem okazuje się, że płacę wręcz więcej niż normalnie. Jak to
  • Odpowiedz
@Orowerbogatszy: ja nie mam nic do tego aby ceny były czytelniejsze, wiem, że nie każdy jest mną, że starsza osoba może ma problemy z tymi rebusami i małą czcionką, ale dla mnie to będzie to i tak i tak bez różnicy
  • Odpowiedz
@Vadzior

no przejadę się, ale póki co te różnicy nie są 20x tylko kilka % w tą czy w tą.

Są, tylko nie w każdym sklepie są takie produkty.
  • Odpowiedz
@mk321: no ale to dalej nie jest x20 xd jasne, są pomidory malinowe, są czekoladowe, też czasem takie biorę dla odmiany
w każdym razie, jak zapłacę za 2 pomidory 40zł to raczej to zauważę, tak jak i za torbę zakupów 600zł, a nie 100 czy 200zł.
  • Odpowiedz