Wpis z mikrobloga

Wyobrażacie sobie jak czuje się turysta nie z Polski w naszych sklepach? xDD
Przecież jak ja bym był gdzieś na jakieś Malcie czy gdziekolwiek i widział takie cenówki, potem przy kasie zupełnie nic się nie zgadza z tym co myslałem, że zapłacę to bym miał ten kraj za grubo pokręcony.
My ledwo ogarniamy o co chodzi w Żabce i Biedronce,a co dopiero ktoś z innego kraju xD

Powinna być JEDNA cena na głównej cenówce i tyle.

#biedronka #zabka #afera #heheszki #zakupy #ceny
Beszczebelny - Wyobrażacie sobie jak czuje się turysta nie z Polski w naszych sklepac...

źródło: Screenshot 2025-10-29 at 14-27-51 cenówki w biedronce - Szukaj w Google

Pobierz
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vadzior no nie wiem, 4 zł a 40 zł to jest 10x, a to tylko rzeczywisty przykład z życia. Jakby gość nie patrzył tylko na cenę warzyw a na wszystko, to by było 20x przynajmniej. Czekolada dubajska xD
  • Odpowiedz
@mk321: no ale kupując czekoladę dubajską czy inny produkt pistacjowy/dubajski spodziewam się że będzie on droższy
w każdym razie widocznie jeszcze się nie przejechałem, życie mnie nauczy kiedyś, miejmy nadzieję tylko, że na produkcie spożywczym, a nie na czymś droższym ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Ligniperdus: różnica taka, że kosztem tych 200zł wybieram sobie wygodę/lenistwo - nie muszę szukać promek, latać po marketach, schodzę do żabki i mimo, ze jest drożej to mam to pod nosem, od ręki, od 6 do 23, w niedzielę, z wygodna kasą samoobsługową
ale akurat żabę mam pod domem i pod pracą ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Zaraz się zlecą ci co potrafią "czytać ze zrozumieniem" i dla nich to żaden problem i za wszystko obarczą tych co nie mają ochoty rozwiązywania rebusów kupując podstawowe produkty w tym często w pośpiechu.
  • Odpowiedz
@Beszczebelny a co ma pomyśleć obcokrajowiec co nigdy nie byl w Polsce i wjeżdża na autostrady? Nie, nie kupujesz winiety na miesiąc i sobie latasz bez obaw. Tam masz etoll, co 20 km bramki, tu płatne, tam sratne, za przyczepkę dopłacić, za koło bliźniacze też itd xd
  • Odpowiedz
  • 1
To ty w USA nie byłeś, gdzie z jakiegoś powodu nie podają cen z podatkiem na półce i dopiero przy kasie się dowiadujesz ile zapłacisz xD

@MarianoaItaliano Ale to pozwala i tak porównać ceny pepsi z colą. A ta cenówka wyżej to utrudnia.
  • Odpowiedz
@Beszczebelny: podaj cenę za 1 butelke biorąc pod uwagę że nie masz karty moja biedronka oraz że vat nie jest pomniejszony do 0% (dla chętnych: podaj najniższą cene z uwzględnieniem powyższych warunków w ostatnich 30dniach)
  • Odpowiedz
Przecież jak ja bym był gdzieś na jakieś Malcie czy gdziekolwiek i widział takie cenówki, potem przy kasie zupełnie nic się nie zgadza z tym co myslałem, że zapłacę to bym miał ten kraj za grubo pokręcony.

@Beszczebelny: UKOIK by zaczął działać to byłoby super
  • Odpowiedz