Nie pijcie kawy w pracy! Kofeina to podstęp pracodawcy, aby eksploatować Twój organizm ponad normę w czasie pracy. Musisz przechytrzyć system - w pracy bądź zaspany, regeneruj się, odpoczywaj. Jeżeli masz gdzie uciąć komara - wykorzystaj to. W pracy nie ma przyjaciół, oprócz jednego - kibla. Deadline to tylko nazwa, nikt tak naprawdę nie umiera. Oszczędzaj siły na życie po pracy. #pracbaza
@koniolizator oczywiście, że sama prawda. Nikt Cię po miesiącu nie będzie pamiętał nawet jeśli się starałeś ponad normę. Mam ja kilku takich w pracy. Robię swoje i tylko na ile mi czasu starczy. O 16:00 laptop zamknięty i elo, tyle mnie widzieli. A po podwyżki i tak co dwa lata chodzę. Jak któregoś razu mi odmówią to pójdę gdzie indziej. Śmieję się z ludzi, którzy żyją firmą i interesują się sprawami,
@LukaszSZCZ: I od razu wiadomo że mamy do czynienia z "uciśnionym ludem" który musi pracować u janusza i być uciśniony, bo normalny człowiek zna swoją cenę i nikt po nim nie będzie skakał.
@koniolizator: kawa to plus. Pije na koszt pracodawcy, na czas picia odstawiam obowiązki, jest pretekst do pogaduszek, no i kupa po kawie to kolejne minuty ukradzione z czasu pracy
@koniolizator: dokładnie to, a najśmieszniejsze że gdy często mam w------e j---a i właśnie odpalam herbatkę, jaram szlugi, idę do kibla czy zwyczajnie się o--------m na krzesełku to.. moi przełożeni mają bardziej w------e od współpracowników. Dosłownie, robole cali zesrani i spoceni ze strachu "hurr weź się za robotę bo szefo zobaczy", "ej skończmy to szybciej bo nie chce słuchać gadania" itp. No i przełożony wchodzi, ludki na baczność- rozbiegają się jak
Kofeina to podstęp pracodawcy, aby eksploatować Twój organizm ponad normę w czasie pracy. Musisz przechytrzyć system - w pracy bądź zaspany, regeneruj się, odpoczywaj. Jeżeli masz gdzie uciąć komara - wykorzystaj to. W pracy nie ma przyjaciół, oprócz jednego - kibla. Deadline to tylko nazwa, nikt tak naprawdę nie umiera. Oszczędzaj siły na życie po pracy. #pracbaza
@LukaszSZCZ: I od razu wiadomo że mamy do czynienia z "uciśnionym ludem" który musi pracować u janusza i być uciśniony, bo normalny człowiek zna swoją cenę i nikt po nim nie będzie skakał.
M----n miał rodzine ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@koniolizator: no i c--j, cała praca po nic. Przecież to przy czym pracuję jest robione po to, żeby ktoś umierał ( ͡º ͜ʖ͡º)
O kuźwa xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Dla państwowego raczej tez nie..
@koniolizator: oj tak, potrzebowałem kilku lat aby to zrozumieć. Po tym czasie naprawdę się mniej stresuję.
@mk321: Powie że ma tyle ile dzisiaj plus 10. Bardziej frapuje mnie gdzie to zobaczymy - podpowiedz proszę.