Wpis z mikrobloga

#pracait #programista15k #programista25k #programista30k

Czy praca zdalna odejdzie do lamusa? Pytam, bo nie wiem czy wziąć kredyt na 800k i wybudować się > 100km od wojewódzkiego. Proszę o opinie ekspertów tagu.

Co robić?

• Bierz kredyt po same jaja 56.2% (91)
  • Nie świruj bo praca zdalna odchodzi do lamusa 16.0% (26)
  • Weź kredyt po same jaja na klitkę 35m2 8.0% (13)
  • Zrób lepiej leetcode, żeby nie wypaść z obiegu 19.8% (32)

Oddanych głosów: 162

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ArchaicznyTaboret: Jako była (od roku mam wolne) pracująca osoba od ponad 11 lat zdalnie.
A kto kiedykolwiek normalny zakładał, że będzie zawsze pracować zdalnie?
Zostaw sobie ew. 30-50 km na dojazdy. Zresztą nawet jak teraz pracujesz zdalnie, to nie znaczy, że będziesz siedzieć w tej robocie do końca życia.
  • Odpowiedz
@mccloud: pracuje zdalnie 15 lat, czemu miałbym zakładać że nie będę pracować zdalnie jak nigdy nie pracowałem inaczej? Jedyne czego żałuje to to, że nie wziąłem 6 lat temu kredytu po jaja. Mogłem wziąć tę wille z własnym stawem i lasem, a nie po prostu duży dom z dużą działką nad jeziorem...
  • Odpowiedz
@TomSz: Ci którzy pracują zdalnie więcej niż te 10 lat to trochę inna opcja negocjacji (szczególnie, jeśli mają opcje negocjacji z firmami spoza PL)
Ci którzy zaczeli pracę zdalnie ~5 lat temu ("bo covid"). To mają inne opcje.

Ale to moje troche "widzi mi się". Wiadome, że tu dochodzi masa innych kryteriów. Tak czy inaczej - nie zakładałbym, że skoro teraz robie zdalnie to kolejne 30 lat będe robić, dlatego
  • Odpowiedz