Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 27
w dodatku przejście jest całe wytarte i nie widać że ono tam jest

@Endrius: Przejścia dla pieszych są oznaczone pionowymi znakami, widocznymi z daleka. To czy widzisz pasy na drodze nie ma wpływu na to, czy jest tam przejście. Załączam obrazek poglądowy - znak masz po prawej.
Sabr - > w dodatku przejście jest całe wytarte i nie widać że ono tam jest
@Endrius: ...

źródło: IMG_9310

Pobierz
  • Odpowiedz
Ludzie, do jasnej Anielki - jak leje deszcz jest jeszcze ciemno to nie ubierajcie się na wyjście z domu na czarno

@Endrius: tymczasem wybór jesiennej odzieży w sklepach:
Czarny
  • Odpowiedz
@VZee

@Endrius: jak na moje, to nie powinieneś jeździć samochodem, skoro nie wiesz co się dzieje dookoła twojego samochodu.

Masz rację ale on też ma rację, takich jak on jest zbyt wielu z niezbyt sprawnymi wycieraczkami na przykład i jadących za szybko w deszczu, powinniśmy o tym pomyśleć czy jesteśmy dobrze widoczni
  • Odpowiedz
  • 47
@Endrius od lat trabi sie o odblaskach, ale jak wykopek napisze wpis o widocznosci na portalu z koprofilia to zleca sie inni zrzucajac cala wine na kierowce i najchetniej zabierajac mu prawko.
Na tym portalu juz nie da rady dyskutowac, bo jak nie jestes z nami to przeciwko...
  • Odpowiedz
  • 17
jak na moje, to nie powinieneś jeździć samochodem, skoro nie wiesz co się dzieje dookoła twojego samochodu.

@VZee:
Klasyczna odpowiedź wykopka ;) Słuchaj, tu było połączenie wielu czynników zmniejszających czas reakcji w tym spora kałuża przez którą zamiast normalnie wyhamować to pojechałem kilka metrów dalej bo ABS zadziałał. Typ był niczym cień na tle czerni a z przeciwka auto oślepiające mnie prawdopodobnie źle wyregulowanymi retrofitami LED.
Myślcie sobie co chcecie,
  • Odpowiedz
@Endrius ja jeszcze lubię taką sytuację- sznurek samochodów z naprzeciwka, gorka, walą światłem po oczach, latarnie świecą albo i nie i nagle zza tego sznurka typ wyłazi na ulicę. Przecież Cię, chłopie, nie widać - ciemno, światła oślepiają, a Tobie znad dachów wystaje tylko łeb.
  • Odpowiedz
  • 1
@ekektrykpozdalnym:
Ale to auto z naprzeciwka miało ksenony lub źle wyregulowane ledy. Ja mam halogeny. Mało tego, myślę, że gdybym miał retrofity to pewnie wcześniej bym go widział. Halogeny mają problem właśnie w deszczu a wiekowe halogeny jeszcze przypalone elementy odbijające światło. Jedyny problem z ksenonami czy ledami to oślepianie innych jeśli nawet tylko cię lizną wiązką światła po oczach to mroczki latają:(
Po tej sytuacji włączyłem przednie przeciwmgielne, lepiej
  • Odpowiedz