Aktywne Wpisy

l3gend +469
Dawajcie samochody, które jeszcze parę lat temu można było zobaczyć na ulicy i w momencie wyginęły, ja zaczynam, klasyczna Asterka 1, teraz to ze świecą szukać na drodze
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file443915098270584529
Pobierz
PSY_DELIC +50

I o tym właśnie jest post opa baranie XD
@Endrius: Może i świecą słabiej to sama barwa halogenów dużo pomaga w deszczu. Wiem to jak zmieniłem samochód z halogenów na mocny ksenon.
@Mdx91: i bardzo dobrze. Sam jestem kierowcą, lubię jeździć bardzo szybko, ale od tego mam ekspresówki i autostrady.
Jest przejście na pieszych, to zwolnij debilu na tyle, żeby widzieć pieszego i odpowiednio wcześniej hamuj.
Poruszanie się samochodem to przywilej, a teren zabudowany to miejsce przede wszystkim dla pieszych.
Komentarz usunięty przez autora
Nawet jeżdżąc powoli i ostrożnie jest ciężko się non stop skupiać. Lepiej dla pieszego jak jednak odblask założy.
Jeśli naprawdę myślisz, że widać cię na nieoświetlonym przejściu dla pieszych, zwłaszcza jak jedzie coś z naprzeciwka to pozdro
Bo jedyna opcja aby kogoś takiego zobaczyć to zatrzymanie się przed przejściem i wyjście z samochodu
Miałem sytuację raz że mimo przepisowej jazdy nagle pojawiła się postać (pusta droga, ogromny deszcz, ciemno, i wieczorem) typ n------y szedł całą szerokością drogi ubrany na czarno bez ani jednego odblasku ani latarki...
Mnie dziwi jak jadę często wieczorem drogami bez oświetlenia i idzie parka z wózkiem dziecięcym, ale żeby jakiś odblask, a po
człowieku, ty się kompletnie nie nadajesz za kierownicę. Jak ty wyjeżdżasz jesienią poza miasto? Serio się przebadaj.
@VZee: dobrze wiem co oznacza pierwszeństwo i wiem dlaczego samochody muszą mieć włączone światła nawet wtedy kiedy na ulice n--------a 1000 ledów ;)
@klefonafide: Raz jechałem 30/h i mało co się w człowieka nie wbiłem, bo wybiegł z parku zza drzew nawet się nie rozglądając. Ciemno, pada a on cały na czarno (bez kamizelki czy odblasków) w----ł się na przejście, jak dzik w żołędzie ¯\(ツ)/¯ jakbym jechał te maksymalne dozwolone w tym miejscu 50/h, to bym go skasował...