Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +228
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
jmuhha +3

źródło: temp_file8849393665204905293
Pobierz@Endrius: Przejścia dla pieszych są oznaczone pionowymi znakami, widocznymi z daleka. To czy widzisz pasy na drodze nie ma wpływu na to, czy jest tam przejście. Załączam obrazek poglądowy - znak masz po prawej.
źródło: IMG_9310
Pobierzmoże zacznij jeździć tyłem?! └[⚆ᴥ⚆]┘
@Endrius: tymczasem wybór jesiennej odzieży w sklepach:
Czarny
Masz rację ale on też ma rację, takich jak on jest zbyt wielu z niezbyt sprawnymi wycieraczkami na przykład i jadących za szybko w deszczu, powinniśmy o tym pomyśleć czy jesteśmy dobrze widoczni
Na tym portalu juz nie da rady dyskutowac, bo jak nie jestes z nami to przeciwko...
@VZee:
Klasyczna odpowiedź wykopka ;) Słuchaj, tu było połączenie wielu czynników zmniejszających czas reakcji w tym spora kałuża przez którą zamiast normalnie wyhamować to pojechałem kilka metrów dalej bo ABS zadziałał. Typ był niczym cień na tle czerni a z przeciwka auto oślepiające mnie prawdopodobnie źle wyregulowanymi retrofitami LED.
Myślcie sobie co chcecie,
@Zoyav: To pomaga, ale jest gorsze od dobrego elementu odblaskowego za kilka złotych.
Ale to auto z naprzeciwka miało ksenony lub źle wyregulowane ledy. Ja mam halogeny. Mało tego, myślę, że gdybym miał retrofity to pewnie wcześniej bym go widział. Halogeny mają problem właśnie w deszczu a wiekowe halogeny jeszcze przypalone elementy odbijające światło. Jedyny problem z ksenonami czy ledami to oślepianie innych jeśli nawet tylko cię lizną wiązką światła po oczach to mroczki latają:(
Po tej sytuacji włączyłem przednie przeciwmgielne, lepiej