Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Endrius: polecam wycieraczki valeo lub bosch - do tego przetarcie szyb bocznych i lusterek, a siedzenie dajemy wyżej by było lepiej widać zza kierownicy :) przed przejściami się zwalnia. Pozdro 600
  • Odpowiedz
  • 2
@Endrius ja miałem z pół roku temu podobna sytuację, jechałem dosłownie 3km od domu drogą którą bardzo dobrze znam (więc na znaki nie patrzyłem). I zrobili nowe przejście dla pieszych w mieścinie ale wiadomo oświetlenia nie zrobili no bo po co. Do tego deszcz i szarówka, a przejście, na lekkim zakręcie. Gość ubrany na czarno fart że miał psa i pies miał odblaskowe szelki bo bym go rozjechał.
  • Odpowiedz
  • 0
@Erwos:
Wycieraczki miałem już nowe kupione w bagażniku na wszelki wypadek chociaż te stare jeszcze całkiem nieźle zbierają, tylko jak zwykle jakiś syf się trafi i nawet spryskiwacz nie pomoże dopóki nie umyjesz porządnie szyby i wycieraczki. Ogólnie zawsze udawało mi się kupić OEM po dobrej cenie. Wytrzymują lata zazwyczaj. W tym roku kupiłem jakieś tańsze to potestuję.
  • Odpowiedz
@Endrius: Inteligentna osoba o tym doskonale wie i dorzuci jakiś odblask gdy jest ubrany na szaro. inteligenty kierowca też o tym wie i dba o sprawną klimatyzacje, czystość szyb, hamulce i opony. Spacerujesz w takich warunkach? uważaj na te j----e żelastwa bo być może trafisz na małpe w środku i cie zmiecie na przejściu. Jeździsz w ciężkich warunkach? Uważaj na ludzi bo może Ci się w----e pod auto
  • Odpowiedz
@Endrius: ja co roku praktycznie wymieniam, zalezy ile sie jezdzi, ale to fakt czarne kurtki powinny miec odblaski jakies mimo wszystko, najgorzej to z tymi rowerzystami jest jednak rower za 4klocki, a 20 zł na lampki nie ma...
  • Odpowiedz
ABS poniósł mnie jeszcze kilka metrów na przejście

@Endrius: myślałeś o tym żeby kupić normalne opony? Przecież komplet opon to koszt może 1500 zł co 5 lat.
  • Odpowiedz
dostosuj prędkość do warunków i umiejętności

@klefonafide: czyli pieszy ma miec pierwszenstwo ale żadnych obowiazkow i to kazdy wokół ma sie dostosować?Chyba ktos upadł na głowę. XD
  • Odpowiedz
@Endrius: skoro nie widzisz co się dzieje wokół przejścia i nie jesteś w stanie zareagować na czas jeżeli ktoś na nie wejdzie, to znaczy że jechałeś za szybko. Koniec dyskusji.

Jak wyjedziesz z podporządkowanej komuś pod koła to takie tłumaczenie nie trafia do nikogo, a dziwnym trafem w analogicznej sytuacji z pieszym wszyscy kiwają głowami.
  • Odpowiedz
@VZee masz ukończoną podstawówkę a nie umiesz czytać ze zrozumieniem?

Jest ciemno to załóż odblask
Jakoś kierowcą nie trzeba mówić aby włączyli światła nawet jak jadą po drodze z oświetleniem
A policja też nie prowadzi cały czas akcji związanych z odblaskami i bezpieczeństwem, bo im się nudzi
  • Odpowiedz
@zyd_z_pasji: przeczytałem że prawie rozjechałeś człowieka co szedł drogą, na której się nie powinien znaleźć. Możesz wytłumaczyć co to ma do opisanej sytuacji z przejściem dla pieszych?
  • Odpowiedz