Wpis z mikrobloga

Dziś stwierdziłam że jestem gotowa przeczytać skutki uboczne moich nowych leków na depresję.

Jest wśród nich NAGŁA, NIEOCZEKIWANA ŚMIERĆ jakrwaprdl.
No i oczywiście depresja.

Ja nie wiem czy chcę to brać.
#depresja #leki
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@wiszal tego typu skutki uboczne są chyba na co drugim leku w tym na np. paracetamolu
tylko napisane ładniejszymi słowami
Ja bym się tam nie przejmował 😀
  • Odpowiedz
@wiszal: każdy lekarz Ci powie, że ulotek lepiej nie czytać. Z obowiązku są tam opisane wszystkie ewentualności, tylko często szansa wystąpienia danego zdarzenia jest tak niska, że nie warto zawracać sobie tym głowy, a nasz mózg swoje dokłada. Szanse na trafienie piorunem są większe. Na wygraną w lotto pewnie też... :)
W razie wątpliwości najlepiej porozmawiać z lekarzem albo i farmaceutą.
  • Odpowiedz
@wiszal: Pamiętaj, że leki to nie są magiczne pigułki, które Cię uzdrowią bez żadnych kosztów. Każdy lek, każde leczenie to kalkulacja zysków.
  • Odpowiedz
każdy lekarz Ci powie, że ulotek lepiej nie czytać. Z obowiązku są tam opisane wszystkie ewentualności, tylko często szansa wystąpienia danego zdarzenia jest tak niska, że nie warto zawracać sobie tym głowy, a nasz mózg swoje dokłada

@Majku_: pieprzysz głupoty aż wióry lecą, biorę kupę leków i przeczytanie ulotek doprowadziło do tego że, wyleczyłem się z problemów z sikaniem, dostałem skutków ubocznych od tabletek które biorę już kilka lat -
  • Odpowiedz