Wpis z mikrobloga

Dziś stwierdziłam że jestem gotowa przeczytać skutki uboczne moich nowych leków na depresję.

Jest wśród nich NAGŁA, NIEOCZEKIWANA ŚMIERĆ jakrwaprdl.
No i oczywiście depresja.

Ja nie wiem czy chcę to brać.
#depresja #leki
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Majku_: Akurat w psychotropach częstotliwość większa niż 1 na 10 to całkiem normalne, tylko na ogół są to rzeczy z gatunku nudności, senności, zawrotów głowy, otępienia, etc.
  • Odpowiedz
@Majku_: sa leki z mocno niedoszacowana częstotliwością występowania działań niepożądanych na ulotkach, są też takie gdzie producent skutecznie się wybronił przed wpisaniem jakiegoś skutki na ulotkę
  • Odpowiedz
@wiszal: Co więcej, nagła i nieoczekiwana śmierć może się zdarzyć też bez leków depresyjnych. To dopiero musi być stresujące.
  • Odpowiedz
  • 1
@XanderPLXE

@Majku_: Akurat w psychotropach częstotliwość większa niż 1 na 10 to całkiem normalne, tylko na ogół są to rzeczy z gatunku nudności, senności, zawrotów głowy, otępienia, etc.

Wiem o tym doskonale. Zmagałem się z depresją, brałem leki i wiem, jak działają oraz co dzieje sie w głowie chorej osoby. Ale weź tu się odezwij, jak zaraz wlatują oskarżenia o chłopski rozum :)
  • Odpowiedz
@wiszal: Na setralinie i trazodonie piszą to samo, a realnie ma się przez pierwszy dzień sraczkę, a potem brak orgazmu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz