Wpis z mikrobloga

ak wielu specjalistycznych programów bardzo doskwiera

@Sagirius: to pewne. ale tez albo deal-breaker albo nie,. Zaleznie od branzy. w IT ideał, gdzie indziej pewnie już mniej.
  • Odpowiedz
@wilq1337: aktualizacje na linuxie są opcjonalne i użytkownik decyduje kiedy i czy instalować, a ta k---a od Billa Gatesa się sama automatycznie zaktualizuje wybierając najbardziej nieodpowiedni na to moment i zbrickuje ci SSDki

Inb4 wystarczy pobrać narzędzie od pajeeta do grzebania w rejestrze i z tym walczyć
  • Odpowiedz
I nawet jak się zainstaluje 14 dodatkowych modułów to pójdzie jazz Jack rabbit! J---ć windę!"

@hakunnin: Jak na wykopka przystało, nie masz pojęcia o czym mówisz.

Nawet pod gierki na współczesnym PC Linuxa dziś stawiasz, instalujesz steama i... Tyle. Żadnych sterowników i innych bzdur. To juz win wymaga więcej wiedzy, bo trzeba pamiętać o tych bzdetach w stylu sterownika do chipsetu na płycie głównej, WiFi, czy w sumie niemal wszystkiego. No
  • Odpowiedz
@amamoh o czym wy wiecznie gadacie xD. Mam windowsa (a nawet 11stke od wielu lat) i aktualizacje zawsze zamykały się w kilku minutach i to jeszcze przed snem xD.
  • Odpowiedz
@Gjbgghbhhjj: mowie tu o wersji instalacyjnej z roku pierwszego wydania, aktualizuje sie po wielu aktualizacjach sciagnietych na raz automatycznie, ściąga wszystkie sterowniki, wszystko działa bez zająknięcia, oprócz 3 restartów reszta jest bezobsługowa, niebo a ziemia porównując do innych systemów, nowy system postawiony w 30-60min w zależności jaka masz prędkość neta
  • Odpowiedz
  • 3
@Kusher ściągam Fedorę i już w live CD mam funkcjonalne środowisko graficzne, w trakcie instalacji mogę sobie przeglądać na firefoxie filmy z śmiesznymi kotami, działa sterownik graficzny i sieciowy, a także dźwięk. Instalacja jakieś 8 minut, robię update już w systemie i za kolejne 4 minuty mam wszystko zaktualizowane Łącznie z aplikacjami.

Do Windowsa 7 co najmniej połączenie z internetem i karta dźwiękowa wymagała instalacji dodatkowego sterownika. Dopiero 8.1 miała w
  • Odpowiedz