Wpis z mikrobloga

@amamoh: o jest pierwszy fan Linuxa :) a powiedz mi jak rozwiązać problem nie drukującej drukarki na Ubuntu? Reinstal sterowników, aktualizacje, wszystko już mam za sobą. Różni ludzie przychodzili, cmokali, sprawdzali. Na windowsie drukuje bez problemu na tym samym komputerze. Taki jest właśnie Linux.
  • Odpowiedz
@amamoh

@CrokusYounghand: Aktualizacja windy 2 godziny zablokowany komp, aktualizacja linuxa kilka minut działająca w tle...

Mi się wyświetla ikona na pasku w prawym dole i jak klinikę to jest zapytanie czy chcę zaktualizować i zamknąć czy zaktualizować i uchromic ponownie i piszę że będzie trwało 4 minuty i tak jest. Jakie dwie godziny xd
  • Odpowiedz
Steamdeck działa na Linuksie, wszystko bez problemu wszystkie gierki dzialaja.

Nowoczesny desktop na Linuksie (Arch btw) też już jest od dawna calkiem bezproblemowy. Albo mentalnie zatrzymaliscie się w Linuksach z lat 90 albo instalujecie jakieś ezoteryczne gowna typu templeos czy rebecca black os.

A teraz windowsiarze opowiedzcie jak smakuje smak gówna, tzn smak telemetrii, reklam wbudowanych w os i wymuszonych aktualizacji. I nie piszcie o tym że te rzeczy można wyłączyć, bo
  • Odpowiedz
Aktualizacja windy 2 godziny zablokowany komp, aktualizacja linuxa kilka minut działająca

@amamoh: To co ty masz za kompa i łącze? 5 min najdłuższa aktualizacja windy jaka mialem
  • Odpowiedz
@carvain: ale no co ty, przecież napisali że oni nie chcą mieć kontroli nad komputerem, ma działac, nieważne jak, nieważne co i nieważne jakimi ich danymi i plikami microsoft właśnie karmi swoje ejaj

@Coopshtyl w zeszłym roku miałem na serwisie z 7 kompów co tak samo mieliły. najstarszy 7 gen i jedne z nowszych i5 także różne sprzęty - najgorzej jak instalator wpadnie w loopa to tylko modlić się
  • Odpowiedz
@amamoh: ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Pytam się, bo po takich mądrościach jak Twoje I szczuciu mnie na windowsa zainstalowałem linuksa I mi r------ł partycje. Więc skoro mówisz, że tak szybko na linuksie wszystko się robi to pytam jak szybko się naprawia partycje, mam wątek założony wczoraj, możesz się wypowiedzieć.
  • Odpowiedz