Wpis z mikrobloga

@Gjbgghbhhjj: Tak, jasne. Potem się zaczynają problemy. Na przykład karta dźwiękowa, która produkuje cichy i trzeszczący dźwięk (pozdrawiam posiadaczy laptopów z Dolby Audio), albo karta WiFi działająca o połowę wolniej niż powinna i w losowych momentach wywalająca z sieci. I zamiast sobie grać na tym steamie, siedzisz i rozwiązujesz problemy, często dochodząc do konkluzji, że rozwiązania nie ma.

@adk: nie wiem czy trzeszczenie to dokładnie twój przypadek, ale
  • Odpowiedz
@villager tak, to dokładnie to. Zgrałem odpowiedź impulsową z Windowsa do convolvera easyeffects i jest lepiej, ale wciąż bez rewelacji.
  • Odpowiedz
@Fomalhaut: Może to spojrzenie człowieka przećpanego lekami od psychiatry - np. benzowraka. Ludzie doszukują się jakiejś grupy wiekowej, ale nie zauważają, że w obsłudze pracują najczęściej młodzi ludzie, więc takich widzą.
Ja mam tak z ludźmi koło 40-50. Mówię do nich, a oni często zdają się nie rozumieć i powtarzają po mnie, to co im właśnie powiedziałem, zadowoleni, że udzielają odpowiedzi. Ewentualnie opowiadają coś bez sensu. Zamiast odpowiedzieć na pytanie
  • Odpowiedz
@Matkasiedziztylu:

godzili się na uwłaczającą kulturę pracy, niepłatne nadgodziny

W tym właśnie problem, że stworzyli taką kulturę pracy. Jedni wyzyskiwali, a drudzy dawali się wyzyskiwać. Żadna to zasługa i nic godnego pochwały.
  • Odpowiedz
  • 0
@hakunnin

Oczywiście :) to tak jakby zainstalować sobie na pc jako os jakiś firmware od maszyny robiącej butelki w fabryce i mówić "hej zobaczcie normalnie można na tym dzialac daily!

Linux to mój daily system od 15 lat i w domu i w pracy. Dosłownie na nim zarabiam bo jestem kucem od Linux Embedded. Jeśli nie korzystasz z jakiegoś specyficznego softu który jest tylko na windowsa to ten system jest o
  • Odpowiedz
@QBA__ ale w tym rzecz że ja nie chcę mieć nad niczym kontroli. Chcę żeby system był jak najmniej widoczny i w niczym mi nie przeszkadzał od pierwszego uruchomienia. I autentycznie co jakiś czas od 25 lat próbuje mu dawać szansę. Od 2023 do 2024 miałem go na firmowym kompie i próbowałem na nim prowadzić firmę. Niestety często komplikowały się najprostsze zadania. A to randomowo przestawał działać sklep z aplilacjami a
  • Odpowiedz