Aktywne Wpisy

tesknilam_ +240
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +305
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Jakieś 5 lat temu rozstałem się z dziewczyną w dość negatywny sposób. W międzyczasie, około 2 lata temu zmieniłem pracę. Wczoraj się dowiedziałem, że niestety od października owa dziewczyna rozpoczyna pracę w tej samej firmie co ja, lecz w innym dziale. Nie będziemy mieć wspólnych tematów związanych z pracą, nie powinienem mieć z nią żadnych kontaktów zawodowych.
Nie chcę jej mówić "cześć" na korytarzu, najchętniej to traktowałbym ją jak powietrze, udawał, że się nie znamy. Pytanie tylko, czy coś takiego wypada z mojej strony, biorąc pod uwagę pracę i relacje pracownicze. Jestem o kilka kategorii zaszeregowania wyżej od niej, ona jest na pozycji "regular" ja jestem na pozycji managera. Nie chciałbym być posądzony o jakieś uprzedzenia.
Jak do tej sprawy najlepiej podejść? Mimo upływu tych 5 lat, to w dalszym ciągu wzbudza ona u mnie skrajnie negatywne emocje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niby się mówi, żeby nie być w związku z osobami z pracy, bo jak się coś popsuje to potem trzeba się widywać chcąc nie chcąc. Ale ludzie nie biorą pod uwagę, że ktoś może się po prostu zatrudnić w tej samej firmie i rezultat będzie taki sam, jak w przypadku poznania kogoś w pracy (╯︵╰,)
#zwiazki #tinder #rozowepaski #korposwiat #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
"Dzień dobry", "do widzenia", "Szanowna Pani, z wyrazami szacunku", "O Anon co słychać? W porządku" i idziesz dalej,, trzymaj nerwy na wodzy i miej dyktafon na szybkim wybieraniu w telefonie oraz raport służbowy w szkicach. To jest baba. Jak nie jest skrajną psychopatką to po kilku takich akcjach sama zacznie Cię unikać. Jak jest to jak pisałem
Jeżeli nawywijała coś poważnego co może zaszkodzić obecnej firmie to możesz o tym powiedzieć jej bezpośredniemu przełożonemu, chociaż może to być odebrane jak przynoszenie prywatnych animozji do pracy.
Jeśli w dziale HR są rozsądni to warto wykonać taki asekuracyjny ruch i wytłumaczyć sprawe. Jeśli
Szczerze mówiąc nie wiem, w czym problem. Najlepiej daj jedynie znać do HRów, że kiedyś byliście parą, żeby nie było żadnych zaskoczeń. Potem żyj normalnie, mijaj ją, mów cześć i to tyle.
Mimo wszystko brzmi to mocno niepokojąco, gdy ktoś, z kim nie jesteś od 5 lat, "wzbudza u Ciebie skrajnie negatywne emocje" i w dodatku tak prozaiczna sytuacja, jak praca w jednym budynku, w innych obszarach, sprawia Ci