Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z byłym partnerem w pracy?
Jakieś 5 lat temu rozstałem się z dziewczyną w dość negatywny sposób. W międzyczasie, około 2 lata temu zmieniłem pracę. Wczoraj się dowiedziałem, że niestety od października owa dziewczyna rozpoczyna pracę w tej samej firmie co ja, lecz w innym dziale. Nie będziemy mieć wspólnych tematów związanych z pracą, nie powinienem mieć z nią żadnych kontaktów zawodowych.

Nie chcę jej mówić "cześć" na korytarzu, najchętniej to traktowałbym ją jak powietrze, udawał, że się nie znamy. Pytanie tylko, czy coś takiego wypada z mojej strony, biorąc pod uwagę pracę i relacje pracownicze. Jestem o kilka kategorii zaszeregowania wyżej od niej, ona jest na pozycji "regular" ja jestem na pozycji managera. Nie chciałbym być posądzony o jakieś uprzedzenia.

Jak do tej sprawy najlepiej podejść? Mimo upływu tych 5 lat, to w dalszym ciągu wzbudza ona u mnie skrajnie negatywne emocje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niby się mówi, żeby nie być w związku z osobami z pracy, bo jak się coś popsuje to potem trzeba się widywać chcąc nie chcąc. Ale ludzie nie biorą pod uwagę, że ktoś może się po prostu zatrudnić w tej samej firmie i rezultat będzie taki sam, jak w przypadku poznania kogoś w pracy (,)

#zwiazki #tinder #rozowepaski #korposwiat #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Sami psychologowie i kołczowie... Rób tak, a na pewno będzie dobrze xD

"Dzień dobry", "do widzenia", "Szanowna Pani, z wyrazami szacunku", "O Anon co słychać? W porządku" i idziesz dalej,, trzymaj nerwy na wodzy i miej dyktafon na szybkim wybieraniu w telefonie oraz raport służbowy w szkicach. To jest baba. Jak nie jest skrajną psychopatką to po kilku takich akcjach sama zacznie Cię unikać. Jak jest to jak pisałem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To, że ty nie będziesz mieć z nią kontaktu to nie znaczy, że inny nie będą miec z twojego działu. Teraz pracuje w innym dziale ale za jakiś czas może być już w tym dziale co ty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)Powiedz w HR, że twoja była partnerka po rozstaniu cię stalkowała a teraz zatrudniła się w firmie i chcesz się upewnić, że nie będziecie mieć
  • Odpowiedz
XDDD ale "problem". Powiem krótko..było minęło ( ͡° ͜ʖ ͡°)- Mów jej cześć jak każdej innej koleżance z pracy, chowając jakąś urazę będziesz tylko sobie rył beret. A jak normalnie zaczniesz z nią gadać to jej obecność nie będzie miała żadnego dla ciebie znaczenia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: "Nie chcę jej mówić "cześć" na korytarzu, najchętniej to traktowałbym ją jak powietrze, udawał, że się nie znamy. " Dziecinada. Jeśli nic dla ciebie nie znaczy a ty masz elementarny poziom siły, odwagi i kultury osobistej ito traktujesz jak jak wszystkich innych czyli ograniczasz się do "Cześć".
  • Odpowiedz
Jeśli obawiasz się kontaktu z byłą w pracy i nosi cię na jej myśl, to jest oznaka niedojrzałości i nieprzepracowanych problemów psychicznych (piszę to nie po złośliwości, a jedynie stwierdzam fakt). Najlepsze rozwiązanie to tak jak już inni pisali - zgłoś to swojemu przełożonemu, ale bez emocji i robienia jej pod górkę (zachowaj profesjonalizm). Dodatkowo jeśli nie jesteś w stanie jej znieść, to może być konieczna wizyta u psychologa. Od siebie napiszę,
  • Odpowiedz
Nie masz innego wyjścia jak tylko traktować ją jak każdego innego pracownika. Na tym polega profesjonalizm.

Jeżeli nawywijała coś poważnego co może zaszkodzić obecnej firmie to możesz o tym powiedzieć jej bezpośredniemu przełożonemu, chociaż może to być odebrane jak przynoszenie prywatnych animozji do pracy.
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne

@mirko_anonim: jak to jakaś psychopatka, to idź do HR i wspomnij to, bo kobietki w naszym kraju pod tym względem są traktowane zawsze jako ofiary. A normalnie to ignorują i nie rozmawiaj z kolegami z pracy, że was coś łączyło. Traktuj jak powietrze, wtedy mniejsza szansa, że ktoś o coś cię posądzi.

Jeśli w dziale HR są rozsądni to warto wykonać taki asekuracyjny ruch i wytłumaczyć sprawe. Jeśli
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Szczerze mówiąc nie wiem, w czym problem. Najlepiej daj jedynie znać do HRów, że kiedyś byliście parą, żeby nie było żadnych zaskoczeń. Potem żyj normalnie, mijaj ją, mów cześć i to tyle.

Mimo wszystko brzmi to mocno niepokojąco, gdy ktoś, z kim nie jesteś od 5 lat, "wzbudza u Ciebie skrajnie negatywne emocje" i w dodatku tak prozaiczna sytuacja, jak praca w jednym budynku, w innych obszarach, sprawia Ci
  • Odpowiedz
poinformuj o wszystkim hr, wyjaśnij swoją sytuacje i swoje obiekcje wobec niej, nadmień, że będziesz ją traktował jak każdego innego pracownika a relacja miedzy wami jest definitywnie zakończona dawno temu
  • Odpowiedz