Właśnie w radiu jakiś koleś opowiada że problemem jest to że w Polsce są ściągane ciągle używane samochody i jego rozwiązaniem jest to żeby Polacy przestali kupować używane samochody a zaczęli kupować po prostu samochody nowe z salonu facet jest po prostu genialny tak proste rozwiązanie a tyle ludzi na to nie może wpaść fajnie tu z rana naprawdę ekspertów różnych posłuchać w różnych dziedzinach
@aa-aa: ale ze niby czemu to jest problem? Dla niego pewnie jako dealera nowych samochodów to jest problem, ale tak poza tym? Ma to jakiś szerszy kontekst?
@SmokStarodawny Bo taka prawda ludzie ciągle tylko narzekają masz depresję idź pobiegaj uśmiechnij się nie masz pracy to ją znajdź nie masz domu to sobie coś tam ogarnij wszystko byłoby obwiele prostsze tylko ludzie to niepotrzebnie komplikują i robią z igły widły Takich ludzi warto słuchać!
@aa-aa: no że ja wcześniej na to nie wpadłem, że nie muszę jeździć 18 letnim gruzem bo przecież mogę sobie kupić nowy z salonu. Dzięki mordo za info! Lecę po robocie do dilera xD
@aa-aa a moim zdaniem problemem jest to że polacy cały czas kupują auta z salonu w bieda wersji, po prostu powinni zacząć częściej kupować klase premium i wszystkie problemy sie rozwiążą same
@aa-aa @SmokStarodawny @Skowyrny_Johnny A ktoś wam każe kupować te nowe auta w salonach BMW czy Porsche? Przecież możecie sobie kupić nowe clio albo dacie. Są też inne tanie marki samochodów! Nie stać was na kredyt mieszkaniowy ale tak czy siak go bierzecie to czemu nie zrobić tego samego z samochodem? Wbrew pozorom samochody nie są takie drogie ale p0lak serio woli kupić używane… woli dać nawet więcej za roczne
@aa-aa sprawa jest prosta, nikt normalny nie ściągnie całego auta do PL bo sie to po prostu nie opłaca XD Jeżdżą potem takie auta z wstawianymi wannami czy fartuchami, bez poduszek powietrznych, zostawiające cztery ślady za sobą i ludzie jeszcze mają problem jak przy oględzinach się im to wytknie i kurczowo trzymają się swojej ceny XD Rynek aut używanych w Polsce to jakiś śmieszny żart, jakby nagle trzeba było prześwietlić każde
@aa-aa: dużym problemem są cla i podatki na auta. W takiej biednej Tajlandii każdy jeździ nowym autem a jakoś to jest kraj w którym się mniej zarabia niż u nas. Zrobiliśmy to na własną prośbę xD
@aa-aa: Ja planuje za tydzień obniżyć swój ślad CO2 W poniedziałek jade po Teslę dostosowaną do moich zarobków - 10 000 pln za nówkę sztukę. Wtorek odbieram ekologiczny dom z panelami i pompca ciepła - 100 000pln kredyt na 10 lat ale myślę że dam radę spłacic. Środa zaczynam pluć na biedaków w 20 autach i palących węglem.
I gadają ci takie farmazony przez cały dzień idioci, piszą jakieś durne artykuły i weź tu człowieku nie mniej wrażenia, że te całe "tradycyjne media" tworzą nierealny, nieistniejacy świat
@aa-aa: ja to bym ustawowo zakazał biedy i ubóstwa. Wszyscy będą bogaci i będziemy mieli eldorado. Ja nie wiem, czy ci ludzie są tak odklejeni od rzeczywistości, są tacy bezczelni czy głupi a może miks tego wszystkiego.
Przecież możecie sobie kupić nowe clio albo dacie. Są też inne tanie marki samochodów!
@Notes: ale po co mam kupować nową, małą Dacię z podstawowym wyposażeniem za 61 tysięcy zł, jak za 55 tys. zł kupiłem 3-letnie kombi w bogatej wersji z przebiegiem 60 tys. km? A takie Tipo kombi były jeszcze tańsze (ok. 45 tys.).
To jest genialne, że też nikt inny wcześniej na to nie wpadł
Bo taka prawda ludzie ciągle tylko narzekają masz depresję idź pobiegaj uśmiechnij się nie masz pracy to ją znajdź nie masz domu to sobie coś tam ogarnij wszystko byłoby obwiele prostsze tylko ludzie to niepotrzebnie komplikują i robią z igły widły
Takich ludzi warto słuchać!
A ktoś wam każe kupować te nowe auta w salonach BMW czy Porsche?
Przecież możecie sobie kupić nowe clio albo dacie. Są też inne tanie marki samochodów!
Nie stać was na kredyt mieszkaniowy ale tak czy siak go bierzecie to czemu nie zrobić tego samego z samochodem? Wbrew pozorom samochody nie są takie drogie ale p0lak serio woli kupić używane… woli dać nawet więcej za roczne
Teraz nie ma już upa w ofercie. Zarabiam 3 x tyle co 10 lat temu i zgodnie z zasadą 6 pensji nie stać mnie na polo.
W poniedziałek jade po Teslę dostosowaną do moich zarobków - 10 000 pln za nówkę sztukę.
Wtorek odbieram ekologiczny dom z panelami i pompca ciepła - 100 000pln kredyt na 10 lat ale myślę że dam radę spłacic.
Środa zaczynam pluć na biedaków w 20 autach i palących węglem.
@Strigiformesman: no wiesz, samochód po gwarancji nadaje się wyłącznie na złom przecież. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Notes: ale po co mam kupować nową, małą Dacię z podstawowym wyposażeniem za 61 tysięcy zł, jak za 55 tys. zł kupiłem 3-letnie kombi w bogatej wersji z przebiegiem 60 tys. km? A takie Tipo kombi były jeszcze tańsze (ok. 45 tys.).
@Notes Ale po co? Samochód mi służy do jazdy, a nie pokazywania statusu, więc po co mam płacić za nówkę, skoro używka też jeździ.