Wpis z mikrobloga

Właśnie w radiu jakiś koleś opowiada że problemem jest to że w Polsce są ściągane ciągle używane samochody i jego rozwiązaniem jest to żeby Polacy przestali kupować używane samochody a zaczęli kupować po prostu samochody nowe z salonu facet jest po prostu genialny tak proste rozwiązanie a tyle ludzi na to nie może wpaść fajnie tu z rana naprawdę ekspertów różnych posłuchać w różnych dziedzinach
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A to leasing jest za darmo? Nie płaci się nic za auto czy jak? Pytam bo najwidoczniej jesteś ekspertem a ja się nie znam

@Notes: jeśli cię na coś stać to to kupujesz, jeśli nie - spłacasz w ratach. Tym jest leasing, bierzesz w ratach coś na co nie jesteś w stanie sobie pozwolić od tak. I błagam, nie p-----l mi o optymalizacjach bo jak ktoś powtarza takie bzdury tzn.
  • Odpowiedz
@woj_st nie kolego :) widać że nie mas zielonego pojęcia.
Jak leasing to bardzo korzystna forma nabycia a raczej korzystania z samochodu kiedy ma się firmę. Leasing na osobę prywatną średnio się opłaca. Osoba prywatna powinna brać samochód w kredycie a nie leasingu.
Aczkolwiek jest też taka wykładnia że leasing nie jest opłacalny nawet jak masz firmę. Ale w mojej ocenie to kwestia indywidualna jakie pojazdy i do jakiego użytku w
  • Odpowiedz
@Notes: nie jesteśmy kolegami. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, bo pisałem żebyś nie p-------ł o optymalizacji i firmach jak nie masz o tym zielonego pojęcia. Na kilka nieruchomości to stać cię chyba w GTAV RP. Czarnolisto.
  • Odpowiedz
@woj_st mam nie poerdolic o optymalizacji dlaczego? Bo nie rozumiesz sensu istnienia leasingu?
Gdzie ja pisałem coś o kilku nieruchomościach? Ja mam dwie więc to chyba nie kilka ale kij z tobą.
Czarno listę to ty już dawno dałeś na swoją edukację xD
  • Odpowiedz
co to za auto za 55k 3letnie ?

@ddonik: kupowałem w tamtym roku, więc teraz to już 4-letnie (nie wiem, o ile ceny się zmieniły przez rok)
W tej cenie bezwypadkowe kombi, z przebiegiem do 100 k km, benzyna do wyboru były głównie: Meganka, i30, Astra, Ford Focus, Fabia, Peugeot 308, Tipo (te były już za +- 45k)
  • Odpowiedz