Wpis z mikrobloga

• 5
@Darknes17 aż mi się przypomniało jak jakieś sto lat temu upolowałem na allegro łucznika lz-3 za śmieszne pieniądze i mogłem szyć jak król po przesiadce z maszyny domowej. A że szyłem cięższe rzeczy to różnica była niesamowita - niczym przesiadka z zdezelowanego malucha do co najmniej Lanosa. Pochwal się co dziergasz 😀
  • Odpowiedz
  • 15
@Pieron: ja z domowego overlocka a przemyslowy, nie dosc ze szwy sa z 5 razy lepsze, to i dziewczyna zadowolona, bo domowy overlock jak szylem to trzasl blatem i chuczał, a przemyslowy jakby komar bzyczał, kultura pracy nie do opisania, jak z malucha do mercedesa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 5
@Darknes17 znam to uczucie - w starej maszynie potrafiło wyrwać dolny bębenek przy wyjmowaniu igły z grubego materiału, w przemysłowej (chociaż leciwej) to miałem wrażenie, że jakbym nie uważał to mógłbym sobie przyszyć palec do tkaniny i maszyna by nawet tego nie zauważyła.
Spoko bluzy, szkoda że takich nie noszę
  • Odpowiedz
  • 4
@Bordomir
Są to wymiary długość x szerokość pod pachami

no krój jest bardziej krótki i szeroki, układa się na pasie na mocnym ściągaczu a nie wisi za dupę. Ja na zdjęciach mam 187cm/90kg i mam L, myślę że M powinno być git, jak coś to bez problemu wymienimy czy zwrot zrobisz.
  • Odpowiedz
  • 55
@moj_wykopowy_login jakby wszyscy chcą dłuższe, większe, rozmiary XS, 5 innych kolorów. Staram się, jednak ciężko tak od razu zbudować ogromne wybór produktów.

Przypominam chciałem tylko sprzedać kilka bluz aby się zwróciło za materiał, a teraz po nocach siedzę i szyje ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Na pewno będę update robił jak będę wprowadzał
  • Odpowiedz
  • 4
@Gerard_z_Rivivy @moj_wykopowy_login właśnie XL już mam przygotowany szablon, jednak mam aktualnie niezrealizowane zamówienia i też za tydzień mam urlop dłuższy więc pewnie dopiero po połowie października.

@Gerard_z_Rivivy jakby ja mam inne zajęcia, inne źródła dochodów itp, tu po odjęciu kosztów i podatków zostanie mi na przysłowiową flaszkę więc mnie zadowala ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Darknes17: a gdzie je zaczynałeś sprzedawać na początku żeby się za materiał zwróciło? szczerze to bardzo zazdroszczę, też kupiłam jakiś czas temu maszynę, ale jakoś poszła w kąt :D i jeszcze pytanie: dlaczego w ogóle postanowiłeś uszyć pierwszą bluzę, w czym była lepsza niż kupne? Bluzy chyba stosunkowo łatwo dobrać rozmiarowo itp
  • Odpowiedz
przemysłowej (chociaż leciwej) to miałem wrażenie, że jakbym nie uważał to mógłbym sobie przyszyć palec do tkaniny i maszyna by nawet tego nie zauważyła.

@Pieron: bo tak by bylo. widywalem to sporo razy
  • Odpowiedz