Wpis z mikrobloga

21 LAT OD PREMIERY PIERWSZEGO ODCINKA "ZAGUBIONYCH". SERIAL. KTÓRY ZMIENIŁ TELEWIZJĘ. NA ZAWSZE

No przecież to był kosmos. 2004 rok, ABC wypuszcza pierwszy odcinek i nagle telewizja przestaje być taka sama. „Lost” to był event, rozmowy w szkole, na uczelni, w pracy. Wszyscy mieli teorie. Smok? Obcy? Eksperyment rządowy? A może, hehe, czyściec? To była epopeja w odcinkach, cliffhanger gonił cliffhanger, a fora internetowe pękały od analiz. Bo jeszcze istniały.

Piękny to był czas.

Jasne, finał podzielił fanów, ale nie zmienia to faktu, że to właśnie „Lost” otworzyło drogę pod wielką telewizję XXI wieku. Bez „Zagubionych” nie mielibyśmy „Breaking Bad”, „Gry o Tron” czy „Sukcesji”. To był początek ery, w której seriale mogły być tak samo ambitne i epickie jak kino.

Do dziś mam przed oczami ten rozbity samolot na plaży i pierwsze ujęcia Jacka.

4 8 15 16 23 42

Kradzione: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1708800883741772&id=100038356305119&post_id=100038356305119_1708800883741772&rdid=xeqoU7gjvjKdhg0G#

#seriale #lost #zagubieni #wykop30plus
solejukowski - 21 LAT OD PREMIERY PIERWSZEGO ODCINKA "ZAGUBIONYCH". SERIAL. KTÓRY ZMI...

źródło: temp_file5335285346163250174

Pobierz
  • 184
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@solejukowski
Zawsze chciałem zrobić rewatch oglądając ciągiem wszystkie sezony i rok temu mi się udało.
Jako całość serial bym ocenił jako średni/dobry. Oczywiście dwa pierwsze sezony najlepsze, przy trzecim zaczęło się coś psuć. Ostatni sezon już bardzo słaby, wątek świątyni fatalny a ciągnął się przez wiele odcinków.

Ogólnie dużo wątków wyjaśnili ale równie dużo zostało nie wyjaśnionych albo w ogóle uciętych jak np. wątek syna Michela który był bardzo wyjątkowy i Inni bardzo chcieli
derek25 - @solejukowski
Zawsze chciałem zrobić rewatch oglądając ciągiem wszystkie se...
  • Odpowiedz
@solejukowski: pierwsze 2 sezony TOP, później imo było niestety gorzej (chociaż s4 też dawał radę, szczególnie że był pisany/kręcony podczas strajku scenarzystów 2007-2008 w usa)
ale i tak serial dla mnie absolutnie wyjątkowy
  • Odpowiedz
@solejukowski k-----s oglądałem na początku roku i drugi raz skończyłem oglądać dwa sezony przed końcem bo już zaczął męczyć i się wiosna zrobila i już nie siedzialem przez tv.

Oglądać ostatnie dwa sezony?
  • Odpowiedz