Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +529
A w komentarzu pierwsze zdjęcie tej łazienki gdzie nic nie wskazywałoby na to że to jest półpiętro
#nieruchomosci #wroclaw
#nieruchomosci #wroclaw
źródło: Screenshot_2025-11-28-09-48-44-456_com.android.chrome
Pobierz
JakDorobic_com +118
Ostateczne #rozdajo z okazji Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: rozdajo 28.11
Pobierz

Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem jaki mam, to to że dziewczyna nie chce zostawać specjalnie u mnie na noc a jesteśmy już ponad rok razem, czasem zdarzają się jej akcje że odwołuje wspólny wieczór bo np coś zrobiłem nie po jej myśli. Dwa miesiące temu już zagroziłem rozstaniem bo została u mnie może kilka razy na noc, czułem się po prostu samotny, kilka miesięcy temu zmarła mi mama.
Aktualnie jesteśmy na etapie jednej nocy w tygodniu, ale ostatnio pokłóciliśmy się że chciałbym już spędzać całe weekendy razem i np jakiś dzień w tygodniu. Zdarzały się sytuacje że siedzimy wieczorem i ona mi zaczyna mówić że musi wracać bo pies pomyśli, że ona go zostawiła. Mieszkam w tym samym mieście. Myślę już powoli o zakładaniu rodziny mam niedługo 30 lat i czuję że może być problem z jej wyprowadzką. Z drugiej strony ciągle potrzebuje zapewnień że mi zależy. Co myślicie o sprawie? Proszę o szczere opinie.
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Na pewno chcesz szukać pomocy na Wykopie? inb4, miras olej tę karynę.
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: świetlana przyszłość przed wami skoro grożenie rozstaniem jest kartą przetargową.
Wziąłeś sobie młodziutką dziewczynę, która nawet jeszcze nie skończyla nauki, nie ma stabilnej sytuacji zawodowej, a chcesz zakładać rodzinę. Większość poczułaby się przytłoczona.
22 lat to młodziutka? XDDDDD No dzidziuś po prostu, podlotek który boi się nocować i absolutnie nie może wesprzeć partnera w trudnych momentach (śmierć matki op-a).
OPie - uciekaj bo ta dziewczyna nie nadaje się na nic poważnego. Jak sam widzisz nie pomoże, nie wesprze w niczym. Ciągle będzie tylko ciężarem wymagającym wsparcia.
Która rozsądna kobieta chce zakładać rodzinę w takim wieku (22 lata, ona nawet studiów nie skończyła jeszcze) nie mając zbudowanego żadnego doświadczenia zawodowego i skończonej szkoły?
Nie, żeby coś, ale wspieranie nie polega od razu na braniu ślubu i rodzeniu dzieci w takim wieku.
On myśli POWOLI czyli nie jutro, za miesiąc czy za rok. Zwykle to oznacza że dojrzewa i potrzebuje poważnego związku i poważnego partnera. Stąd podzielenie się z nami takim wpisem bo zaczyna do niego docierać że ona nie jest poważna w niczym.
Nie wiedziałem za to że aby być w np. narzeczeństwie (kierunek na małżeństwo) trzeba mieć licenjata czy magistra i co najmniej 3 lata doświadczenia zawodowego. XDDDDD Te
@kasiknocheinmal OP nie napisał nic o różowej, skąd wniosek, że jeszcze nie skończyła
Co jest niepoważne w niezostawaniu na noc? Laska żyje w wielopokoleniowej rodzinie, więc jest duża szansa, że ma konserwatywne poglądy lub została w nich wychowana. Serio nie zdajesz sobie sprawy, że to
@ED_HMC: to juz sobie dodajesz teraz ¯\(ツ)/¯
Ogolnie @mirko_anonim ladny obrazek nam tutaj stworzyl, tylko np nie rozumiem po co jest ta wrzutka o mieszkaniu. Rozpatruje to pod wzgledem wkupieia sie w bogata rodzine, bo ten drugi akapit jest kompletnie niepotrzebny.
Natomiast nerwica lekowa jesli faktycznie stwierdzona, to jest przyczynek zeby jednak
@czescmampytanie: aaa, czyli ty nie tylko z logiką na bakier, ale też z tych preferujących p-----c, spoko, dobrze wiedzieć, uzupełnię notatkę.
Od razu mówię, że facet w wieku 16 lat powinien mieć opcje głosowania bo według mnie jest już wystarczająco samodzielny.
@WhiskeyIHaze: samodzielny, a pisać nie potrafi.
Dziewczyna ma 22 lata, a nie 23, to raz. Dwa: przecież podjęła decyzję, nie chce u niego częściej zostawać na noc. Czy podjęciem
@afmaf: ah te normickie porady których udzielają bez sprawdzenia w praktyce.