Wpis z mikrobloga

od 3 lat terroryzuje okolicę i naprawdę nic się nie dało zrobić, bo policjant?

@o__0: akurat policja to patologiczna struktura, jak chłop ma strzelnicę to z dużym prawdopodobieństwem jest kumplem komendanta wojewódzkiego, ma jakiś znajomych polityków itd.
  • Odpowiedz
@Bill_Kilgore: Polskie Państwo kolejny raz zdało egzamin. Kliki, koterie, grupy trzymające władzę ponad prawem które jest dla biednych. Każda przestrzeń życia społecznego umoczona w tym łajnie. Od polityki, samorządów, sport, kulturę po opiekę medyczną, służby i przedsiębiorstwa. Rosji się boimy a Rosję mamy tu. Mentalny wschód z nadzieniem o smaku guana w niebieskim papierku w żółte gwiazdki.
  • Odpowiedz
@Bill_Kilgore co to znaczy wymuszono na schronisku ich wydanie? Przyszedł gość z kolegami w mundurach i powiedział: to są moi kumple w mundurach, dej mi moje psy? Przecież to powinien być materiał dla Uwagi/Interwencji/Faktów o 19:00.
  • Odpowiedz
@MvPancer: c--j z wymuszonym wydaniem psów, ktoś ewidentnie utrudnia działanie służb ratunkowych w przypadku zgłoszeń związanych z tymi psami. Matka po ataku czeka na policję 4 godziny, rozszarpany tirowiec 2 godziny kona w lesie czekając na ratunek?
  • Odpowiedz
@Bill_Kilgore: jak tu nie poleci komendant wojewódzki i wszyscy w dół to ten kraj należy zaorać i zrobić landem czesko-niemieckim.
Typowo - jeszcze do układanki zabrakło prokuratora czy sędziego. Choć jak znam życie to też gdzieś się przewiną bo strzelnica i polowania a oni to lubią te klimaty.

Tam BSWP powinno zrobić przeciąg jakiego nie widziano od dziesiątek lat.
  • Odpowiedz
@Bill_Kilgore: jedyna decyzja szefa MSWiA to powinno być wyje*anie całej struktury policji w tym mieście. Kto brał udział w poprzednich interwencjach zwolnienie, kto nie brał przeniesienie do innej jednostki.
  • Odpowiedz
  • 55
@szpadel_bojowy Policja to mafia gorsza od księży katolickich i to od kilku pokoleń. Tam się kompletnie nic nie zmieniło od 80 lat, jak w latach '90 mój ojciec policjant katował matkę to nikt nic nie zrobił bo jego ziomki policjanci go bronili mimo że sąsiedzi dzwonili zgłaszali, dopiero jego brat też policjant z innego województwa przyjechał i mógł z tym zrobić porządek przynajmniej na jakiś czas... A jak już wyjdą takie
  • Odpowiedz