Aktywne Wpisy
#heheszki #niebieskiepaski
Jakie umiejętności posiadacie jakie NIE mają dzisiejsi 20 latkowie (i nie jest to waszą pracą)?
Ja zacznę:
-potrafię ustawiać zapłon w silnikach z platynkami.
-rozróżniam rodzaje motyk i wiem że trzeba je ostrzyć tak samo jak szpadle.
-potrafię wyczyścić komin i piec z sadzy.
Jakie umiejętności posiadacie jakie NIE mają dzisiejsi 20 latkowie (i nie jest to waszą pracą)?
Ja zacznę:
-potrafię ustawiać zapłon w silnikach z platynkami.
-rozróżniam rodzaje motyk i wiem że trzeba je ostrzyć tak samo jak szpadle.
-potrafię wyczyścić komin i piec z sadzy.

Blaskun +27
jedno znalezisko na głównej i bordo xD

No przecież to był kosmos. 2004 rok, ABC wypuszcza pierwszy odcinek i nagle telewizja przestaje być taka sama. „Lost” to był event, rozmowy w szkole, na uczelni, w pracy. Wszyscy mieli teorie. Smok? Obcy? Eksperyment rządowy? A może, hehe, czyściec? To była epopeja w odcinkach, cliffhanger gonił cliffhanger, a fora internetowe pękały od analiz. Bo jeszcze istniały.
Piękny to był czas.
Jasne, finał podzielił fanów, ale nie zmienia to faktu, że to właśnie „Lost” otworzyło drogę pod wielką telewizję XXI wieku. Bez „Zagubionych” nie mielibyśmy „Breaking Bad”, „Gry o Tron” czy „Sukcesji”. To był początek ery, w której seriale mogły być tak samo ambitne i epickie jak kino.
Do dziś mam przed oczami ten rozbity samolot na plaży i pierwsze ujęcia Jacka.
4 8 15 16 23 42
Kradzione: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1708800883741772&id=100038356305119&post_id=100038356305119_1708800883741772&rdid=xeqoU7gjvjKdhg0G#
#seriale #lost #zagubieni #wykop30plus
źródło: temp_file5335285346163250174
PobierzI jak wrażenia? Na którym odcinku jesteś?
Próbowałem odświeżyć (był na Netflix) ale to już nie to samo, jak wiesz co się wydarzyło.
@solejukowski: Na mnie największe wrażenie zrobił odcinek o Hurleyu i jego podróży do Australii po to, by poznać "znalazcę" liczb w eterze. I ten pech, który prześladował go z powodu tych użytych liczb... Wg mnie najbardziej wkręcający odcinek całego serialu...
@Chilli_Heatwave Jak sobie to na spokojnie obejrzysz, to dostrzeżesz
A liczby 4, 8, 15, 16, 23 i 42 pamiętam do dzisiaj xD
Jakiś czas temu zacząłem pierwszy sezon oglądać ale godzinne odcinki sprawiają że nie ma kiedy robić maratonu.
Jak to wtedy działało na wyobraźnię 12-latka, kosmos (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■