Wpis z mikrobloga

Co niebieskich tak przyciąga do kobiet z #borderline ? Pytam serio, bo miałam w pracy styczność z dwiema takimi i ledwo z nimi dawałam radę funkcjonować po paru dniach, a co dopiero w związku. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak, wiem, że każdy zasługuje na miłość i tak dalej.

#psychologia #zaburzenia #logikaniebieskichpaskow
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kojaan: to samo co kobiety do łobuzów.
Karuzela emocjonalna, która sprawia, że nie ma nudy.
Może i normalnie jest kłoda, ale p--------z trochę i cię zajedzie. Dokładnie tak jak z łobuzem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A to, że może przegiąć i Cię ubić, to ryzyko wliczone w zabawę - niektórzy to lubią.
  • Odpowiedz
@Kojaan

Borderki i narcyzki sprawiają wrażenie, że naprawdę cię chcą, a jeśli w ogóle interesują się chłopami, to są hiperseksualne, wychodzą z inicjatywą, wykazują entuzjazm do wszystkiego itp. Potrafią też wykorzystywać naturalne chłopskie instynkty.

Przeciętna Anetka jest w porównaniu dość nudna i pasywna.
  • Odpowiedz
@Kojaan: Moim zdaniem to mocno zależy od chłopa.

Bo dla usystematyzowania - borderline to dorosły, za którego sterami emocji siedzi dziecko. Więc ta dorosła, często bardzo fajna i atrakcyjna osoba nagle zaczyna wpadać w tantrum sześciolatka. I jak mamy sześciolatka to wiadomo że gówniarz tupie nóżką i łatwo to zignorować. Sześciolatek krzyknie "nienawidzę Cię!" i wiemy, że po prostu to są emocje z którymi sobie aktualnie nie radzi.

Ale jeśli jest
  • Odpowiedz
@Kojaan: często własne problemy, np. z poczuciem wartości, które prowadzą do wiązania się z kimś za wszelką cenę.
Poza tym bliscy (zwłaszcza partnerzy) osób z borderline mogą, przy ich mechanizmie idealizacji-dewaluacji, doświadczać silnych wzmocnień pozytywnych.
Na świadomym poziomie - widzieć w takiej borderce "świetną osobę" tylko z problemami, ba, cierpiącą i mieć nadzieję, że potrafi jej pomóc w ogarnięciu się albo że sama się ogarnie.
  • Odpowiedz
@Kojaan: jak jest laska ładna to chłop dużo wybaczy i tyle - chłop jest mniej racjonalny w miłości od baby, on nie kalkuluje czy to dobra partia plus borderki często są namiętne i dają aż zbyt dużo od siebie w pewnych kwestach
  • Odpowiedz