Wpis z mikrobloga

Co niebieskich tak przyciąga do kobiet z #borderline ? Pytam serio, bo miałam w pracy styczność z dwiema takimi i ledwo z nimi dawałam radę funkcjonować po paru dniach, a co dopiero w związku. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak, wiem, że każdy zasługuje na miłość i tak dalej.

#psychologia #zaburzenia #logikaniebieskichpaskow
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Reasumując nie wiem czy robię dobrze pilnując ojca?

@QBA__: Nie rolą dzieci jest wychowywać swoich rodziców.
Ty na świat sie nie pchałes, to nie była Twoja decyzja aby zapłodnić Twoją matkę i się urodzić. Twój ojciec ma obowiązek bycia Twoim ojcem. I to Twój ojciec ma za zadanie opiekować się swoimi dziećmi.

I teraz
  • Odpowiedz
@quarien:

Wszystko u Ciebie jest p------e bo musisz być rodzicem dla swojego starego

Tu masz rację. Dbam o tych co sami powinni dbać o siebie.

Pomijając ojca wrócę jeszcze do tematu byłej, bo tu też ostatnio
  • Odpowiedz
była nie szuka partnera ale tatusia który wszystkim by się za nią zajął.

@QBA__: I to też tłumaczy wybuchy złości dziecka.
Zwróć uwagę, że czesto takie osoby nie mają takich jazd np. w pracy. Czy znasz historię aby regularnie biła inne osoby tak jak Ciebie? Jak takie laski budują relacje np. z szefem?
Często jest tak, że takie dziewczyny szukają "tatusia", znajdują go, wsadzają tego bogu ducha winnego faceta w rolę ojca... i
  • Odpowiedz
@quarien: kurde dobrze to rozkminiasz bo faktycznie tak jest

Zwróć uwagę, że czesto takie osoby nie mają takich jazd np. w pracy. Czy znasz historię aby regularnie biła inne osoby tak jak Ciebie? Jak takie laski budują relacje np. z szefem?

Biła nie tylko mnie, swoich poprzednich partnerów też(niby do tego tak wprost pytana się nie przyznawała,ale czasem podczas opowiadania o jakiejś krzywdzącej dla niej sytuacji z byłym słyszałem że dostał liścia,
  • Odpowiedz
To co mnie najbardziej paraliżowało to poczucie "zejścia z posterunku". Bo to w końcu biedna, skrzwdzona osoba? Ona nie chce źle, prawda? Jak tylko będziesz ją bardzo kochać i jak tylko będziesz dla niej wystarczająco dobry... to na pewno będzie jej lepiej, prawda? Przecież osatnim razem miała wybuch z Twojego powodu w sumie. Wystarczyło jej nie denerwować. Nie mogę się poddać!

HE HE.
  • Odpowiedz
  • 2
@quarien miałem to samo. Widzę od pierwszej Twojej odpowiedzi że przerabiałeś temat na sobie.
Dokładnie tak mój mózg funkcjonował. Biegało się na paluszkach dookoła robiło wszystko żeby była szczęśliwa a i tak nawet rzeczy totalnie od Ciebie niezależne potrafiły ją doprowadzić do furii.
Dużo mi pomógł ten stary blog:
https://koniectoksycznych.blogspot.com/2014/01/mechanizmy-borderline-podzia-dzielenie.html?m=1

Miałem i w sumie mam też książkę "Borderline - życie na krawędzi" o tym jak żyć z takimi osobami. Trochę ta
  • Odpowiedz
@quarien: @morisson-kaspini-jakub: @QBA__: Chłopaki, głowa do góry. Ciężko o kogoś w miarę stabilnego psychicznie, a co dopiero dopasowanego do nas, ale to się zdarza. A gdy już się trafi, to człowiek nie może uwierzyć, że pakował się wcześniej w taki szajs i tak się nie szanował. Nie mówię, żebyście zapomnieli o urazach, ale nie ma sensu ich pielęgnować. Można być uprzedzonym i ostrożnym, ale nie wystraszonym
  • Odpowiedz
  • 1
@NoMercyIncluded oooo kto się tu zapuścił w czeluści mirko. I to jeszcze w miejsce gdzie chyba pierwszy raz się tak otworzyłem ( _)

Pamiętam Cię mireczku. Napiszę na PW
  • Odpowiedz
@Kojaan dlatego że borderline to nie jest tylko "jebnieta laska" to raczej jeden ze skutków ubocznych bordera
Ogólnie rzecz biorąc to borderki są o wiele bardziej aktywne emocjonalnie więc taka kobieta może kochać swojego partnera i adorować o wiele bardziej niż neurotypowa laska
Bo borderki najczesciej mają obsesję na punkcie partnera i nie widza poza nim świata , są też najczęściej hiperseksualne więc lepsze w łóżku niż przeciętna kobita
U bordera
  • Odpowiedz
@Derpinardus

@Kojaan

Borderki i narcyzki sprawiają wrażenie, że naprawdę cię chcą, a jeśli w ogóle interesują się chłopami, to są hiperseksualne, wychodzą z inicjatywą, wykazują entuzjazm do wszystkiego itp. Potrafią też wykorzystywać naturalne chłopskie
  • Odpowiedz
@sprawdzajacy

>od kiedy borderline brzmi mądrze i naukowo? XD

@Kojaan: zawsze bo to jest osobowość pogranicza między narcyzmem a psychopatią

Mądrości wykopowe border nie ma ani nic wspólnego z narcyzem ani psychopata , te 2 jednostki są pozbawione empatii i skrupułów gdzie borderki są
  • Odpowiedz