Aktywne Wpisy

Vigonath +1658
Siadaj byku, opowiem ci jak zajebiście być Polakiem.
O k---a, wspaniała rzecz, mówię ci.
Nie jesteś ani z Zachodu, ani ze Wschodu. Siedzisz po środku i wybierasz sobie najlepsze cechy obu cywilizacji, jednocześnie gardząc nimi dogłębnie. Jesteś witalnym, potężnym Słowianinem, ale katolikiem (nawet jeżeli nie wierzysz, to kulturowym), dziedzicem Zachodniego Cesarstwa Rzymskiego, po tym jak germańskie małpy postanowiły je zniszczyć.
Język? Jeden z najtrudniejszych na świecie, a co? Nie tak łatwo zostać Polakiem, o nie.
O k---a, wspaniała rzecz, mówię ci.
Nie jesteś ani z Zachodu, ani ze Wschodu. Siedzisz po środku i wybierasz sobie najlepsze cechy obu cywilizacji, jednocześnie gardząc nimi dogłębnie. Jesteś witalnym, potężnym Słowianinem, ale katolikiem (nawet jeżeli nie wierzysz, to kulturowym), dziedzicem Zachodniego Cesarstwa Rzymskiego, po tym jak germańskie małpy postanowiły je zniszczyć.
Język? Jeden z najtrudniejszych na świecie, a co? Nie tak łatwo zostać Polakiem, o nie.
źródło: 1000005557
Pobierz
Lolenson1888 +163
Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsce a nie w innym kraju i nawet nie próbujcie tego podważać.
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-11 121046
Pobierz

Tak, wiem, że każdy zasługuje na miłość i tak dalej.
#psychologia #zaburzenia #logikaniebieskichpaskow
@QBA__: Nie rolą dzieci jest wychowywać swoich rodziców.
Ty na świat sie nie pchałes, to nie była Twoja decyzja aby zapłodnić Twoją matkę i się urodzić. Twój ojciec ma obowiązek bycia Twoim ojcem. I to Twój ojciec ma za zadanie opiekować się swoimi dziećmi.
I teraz
Tu masz rację. Dbam o tych co sami powinni dbać o siebie.
Pomijając ojca wrócę jeszcze do tematu byłej, bo tu też ostatnio
@QBA__: I to też tłumaczy wybuchy złości dziecka.
Zwróć uwagę, że czesto takie osoby nie mają takich jazd np. w pracy. Czy znasz historię aby regularnie biła inne osoby tak jak Ciebie? Jak takie laski budują relacje np. z szefem?
Często jest tak, że takie dziewczyny szukają "tatusia", znajdują go, wsadzają tego bogu ducha winnego faceta w rolę ojca... i
Biła nie tylko mnie, swoich poprzednich partnerów też(niby do tego tak wprost pytana się nie przyznawała,ale czasem podczas opowiadania o jakiejś krzywdzącej dla niej sytuacji z byłym słyszałem że dostał liścia,
HE HE.
Dokładnie tak mój mózg funkcjonował. Biegało się na paluszkach dookoła robiło wszystko żeby była szczęśliwa a i tak nawet rzeczy totalnie od Ciebie niezależne potrafiły ją doprowadzić do furii.
Dużo mi pomógł ten stary blog:
https://koniectoksycznych.blogspot.com/2014/01/mechanizmy-borderline-podzia-dzielenie.html?m=1
Miałem i w sumie mam też książkę "Borderline - życie na krawędzi" o tym jak żyć z takimi osobami. Trochę ta
Pamiętam Cię mireczku. Napiszę na PW
Ogólnie rzecz biorąc to borderki są o wiele bardziej aktywne emocjonalnie więc taka kobieta może kochać swojego partnera i adorować o wiele bardziej niż neurotypowa laska
Bo borderki najczesciej mają obsesję na punkcie partnera i nie widza poza nim świata , są też najczęściej hiperseksualne więc lepsze w łóżku niż przeciętna kobita
U bordera
Mądrości wykopowe border nie ma ani nic wspólnego z narcyzem ani psychopata , te 2 jednostki są pozbawione empatii i skrupułów gdzie borderki są
źródło: e45yh0gpt5ef1
Pobierz