Wpis z mikrobloga

U mnie wręcz przeciwnie. Na diecie opierającej się głównie na jajkach i mięsie objawy całkowicie zanikają. Do tego oczywiście jem warzywa. Kiedy włączam do diety produkty zbożowe od razu mam pogorszenie.
  • Odpowiedz
Byłam 2 lata na restrykcyjnej diecie, suplementacji i jakimś "odrobaczaniu" – zero efektów. Jedyne co osiągnęłam, to jeszcze więcej stresu. Wszystko z głową. Stres wywołany przez dietę tylko zamyka koło. Trzeba znaleźć złoty środek. Ja przestałam się katować i wprowadziłam prostą pielęgnację – np. szampon i płyn Psorisel, i to mi bardziej pomogło niż jedzenie sałaty przez pół roku.
inga - Byłam 2 lata na restrykcyjnej diecie, suplementacji i jakimś "odrobaczaniu" – ...

źródło: 489295761_1186533505823569_3519355001220458866_n

Pobierz
  • Odpowiedz
@Mirellllssse: Mięso to główny prowokant do zmian skórnych – tak było u mnie. Po jego odstawieniu miałam mniej wysypek, mniej swędzenia. Ale to nie znaczy, że to działa u każdego. Ja trzymam się lekkiej diety, a skórę głowy pielęgnuję tym zestawem:
https://www.gemini.pl/zestaw-verdelove-psorisel-na-luszczyce-skory-glowy-szampon-200-ml-emulsja-200-ml-plyn-150-ml-9083265

Nie działa od razu, ale po tygodniu już było widać poprawę.
  • Odpowiedz
@Mirellllssse: Nieprawda. Mój brat jest wegetarianinem od 10 lat i ma takie wysypy, że bywało, że miał zajęte 90% ciała. Dieta może coś pomóc, ale to nie jest złoty środek. Trzeba szukać kompleksowego podejścia – leczenie, pielęgnacja, styl życia. I nie porównywać się do innych.
  • Odpowiedz