@DryfWiatrowZachodnich: ze 3 dni deszczowe. Dzięki radarom pogodowym lepiej planowałem godziny wyjazdu danego dnia żeby omijać chmury deszczowe. Czasem się nie dało ᶘᵒᴥᵒᶅ @straszny_cham Transfogaraską, Transapline i Bicaz ogarnąłem rok temu :D Piękne widoki tam były. Fajną pogodę trafiłeś, ja miałem widok tylko 10 min przez chmury i mgłę :D
@Cabajo 10 dni? Dobre tempo. Ja robilem w 2022 podobna trase tylko lacznie poludniem norwegii i 7k mialem przejechane bedac nordkappie po 12 dniach a tez sie nie opierniczalem. Lacznie wyszlo 10k z powrotem do domu. Taki wyjazd trzeba robic solo, wtedy jest najlepszy klimat :)
@Cabajo: pięknie :D Norwegia jest mega fajna :D zrobiłem taka sama trasę (tylko przez Niemcy i Danie bo ze Szwecji była kwarantanna, to był rok 2020). Aczkolwiek Finlandie źle wspominam bo mnie tak dolało, że ostatniego dnia się wkurzyłem i dojechałem już do domu 1400km z przerwami tylko na paliwo i hot doga
@Cabajo średnio po 700 km dziennie, nie mówię, że to źle i powinnieneś inaczej spędzać urlop, ale praktycznie jechałeś od rana do wieczora (Skandynawia ma potężne limity typu 80-120km/h i więcej nie pojedziesz) więc w zasadzie większość czasu oglądałeś świat z perspektywy siedziska motocyklowego. Tak czy siak, co widziałeś to twoje (⌐͡■͜ʖ͡■)
@fan_Kazika: urlop spędziłem już w tym roku w cywilizowany sposób z narzeczoną ;) to była moja odskocznia. @dafto z dnia na dzień planowałem. Główne punkty przez które jechałem: Łódź -> Tallin -> prom do Helsinek -> Lahti -> Rowaniemi -> Inari -> Nordkapp -> Alta -> Lofoty ->Lodingen -> prom do Bognes -> nocleg na zadupiu przy jeziorze w domku (Joestrom) -> Gullvag camping -> Trollstigen -> Trelleborg ->
@straszny_cham Transfogaraską, Transapline i Bicaz ogarnąłem rok temu :D Piękne widoki tam były. Fajną pogodę trafiłeś, ja miałem widok tylko 10 min przez chmury i mgłę :D
źródło: 1000040907
Pobierz@PodniebnyMurzyn: Moje już po 100 domagają się przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale kolega z tego co widzę Tracerem 9 GT leciał, a to tu sporo zmienia pod względem komfortu na trasie.
Tym nie mniej - podziwiam
@Cabajo: noclegi ogarniałeś na bierząco po całym dniu czy miałeś wszystko ogarnięte przed wyruszeniem?
Fajne zdjęcia, pierwszy raz w życiu chciałbym mieć motur xD
@dafto z dnia na dzień planowałem. Główne punkty przez które jechałem: Łódź -> Tallin -> prom do Helsinek -> Lahti -> Rowaniemi -> Inari -> Nordkapp -> Alta -> Lofoty ->Lodingen -> prom do Bognes -> nocleg na zadupiu przy jeziorze w domku (Joestrom) -> Gullvag camping -> Trollstigen -> Trelleborg ->