Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lewniesprzymierzasiezkojotem: Co kto lubi. Zrobiłem kiedyś 2k motocyklem w tydzień i nigdy więcej. D--a boli, ręce zdretwiałe od wibracji, kask w muchach mimo owiewki, jak deszcz to mokniesz albo stoisz jak ta pipa pod wiaduktem. A jak jedziesz to nic nie widzisz bo szybka zalana wodą albo paruje.
To tak dla równowagi dla wszystkich podniecających się, którym wydaje się że jazda po 9-15h (o zgrozo) dziennie to jakakolwiek przyjemność. Nawet
  • Odpowiedz
Transapline

@Cabajo: napiszesz coś wiecej o motorku, oraz jak planowales noclegi z wyprzedzeniem czy tego samego dnia? Planuje taka sama wyprawe na nordkapp, wiec zazdro i gratki. Piekna wycieczka :)
  • Odpowiedz
  • 0
@KaktusyNatural: wszystko co napisałeś dotyczy kwestii sprzętu/przygotowania się do wyjazdu. Poza dupą - jak ma boleć to będzie bolała ;)

*Drętwiejące ręce - pozycja na motocyklu
*Wibracje - brak w moim motocyklu
*Muchy w kasku - brak, nawet przy podniesionej szybce głównej jak jeździłem z wysuniętą blendą lub bez. Kwestia owiewki motocykla - moja wyrzucała wszystkie owady w górę. Rozbiło mi się może kilkanaście na kasku.
*Deszcz - dobrej jakości
  • Odpowiedz
  • 2
@kajak98: Trollstigen
@Schyzu uwielbiam bycie samemu w takiej trasie.
@levidos bardzo dobrze, rok temu przejechał podobnym tempem Rumunię. Przebieg dotychczas ok 12 tys km i brak awarii. Nie mogłem złego słowa powiedzieć o motocyklu.
@uszyk90 Motocykl to Yamaha Tracer 9GT, spisał się bdb. Noclegi rezerwowałem max dzień wcześniej (głównie Airbnb).
  • Odpowiedz