Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_____________________: w krajach z kulturą jazdy powinien zachować odległość od poprzedzającego samochodu oraz znać osiągi swojego auta. tak by mieć moc i móc wyprzedzić kilka aut jednocześnie. później tacy mistrzowie wciskają się w każdą wolną przestrzeń, bo im się spieszy i może oszczędzą kilka sekund swego nędznego życia
  • Odpowiedz
w Polsce się nie sprawdza tylko się po prostu jedzie

@_____________________: na autostradzie jest dokladnie tak samo, jak jade 2 pasmowka 140 i widze ze zblizam sie do tira za ktorym jedzie 91km/h osobowka to od razu noga idzie nad hamulec, bo na 95% szans debil albo wlaczy migacz i od razu na lewy, albo zrobi to bez migacza.
  • Odpowiedz
@Nighthuntero: Jeździłeś kiedyś gruzem? Nie siedzisz na dupie i nie zaczynasz nabierać prędkości od razu na przeciwnym pasie, tylko zaczynasz już się rozpędzać wcześniej. Koleś z filmiku zachował się jak Seba-mefedroniarz, który w swoim E36 ma 200 koni, które pozwalają mu na jazdę jak idiota. Dobry kierowca jest świadomy możliwości sprzętu jakim się porusza.
  • Odpowiedz
@trebeter: Od razu przypomniała mi się sytuacja, którą widziałem za dzieciaka. Stryj zabrał mnie na przejażdżkę ciężarówką. Jedziemy gierkówką za innym tirem, wuj myślał aby kolegę wyprzedzić, ale zaczął nas wyprzedać starym mercedesem (W123). Dłuższą chwilę to trwało - wystarczy napisać, że jednocześnie stryjek zwrócił uwagę na to, że coś się dzieje na drodze (z daleka widać pomarańczowe miganie) i ktoś zaczął nas wyprzedzać. Nas meś wyprzedził, ale jak był
  • Odpowiedz
najgorszy typ kierowcy, podjeżdża pod tył ciężarówki i się wychyla, by sprawdzić, czy może wyprzedzić

@robin_caraway: ostatnio na DK10 takiego widziałem. Chyba ze 30 km jechał kilka metrów za ciężarówką szukając momentu do wyprzedzania. A ja cyk za nimi w bezpiecznej odległości w komforcie sobie jechałem.
  • Odpowiedz