Wpis z mikrobloga

Program 800+ został tak źle zrobiony że szkoda strzępić morde, pieniądze które miały iść na potrzeby dzieci są wrzucane w koszty kredytów i inne dziadostwo. Teraz kolejny program, darmowe obiady w szkole, nie zrozumcie mnie źle, 800 zł to bardzo dużo pieniędzy jak na podstawowe potrzeby dziecka i właśnie z tych pieniędzy powinny być finansowane obiady, przez rodziców.

Ogólnie to powinno być na zasadzie bonu lub zwrotu wydatków do 800zł, te pieniądze są brane jako część budżetu domowego. Oczywiście, są ludzie którzy te pieniądze odkładają ale nie oszukujmy się, to jest mały procent całości.

#przemyslenia
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

które miały iść na potrzeby dzieci są wrzucane w koszty kredytów i inne dziadostwo. Teraz kolejny program, darmowe ob

@Notabene: Nie rozumiem Twojego problemu. Mam dwoje dzieci i otrzymuję na nie 800+. Traktuję te pieniądze normalnie jako część mojego budżetu. Wziąłem kredyt na mieszkanie i te 1600 zł liczę jako coś pewnego, co dostaję co miesiąc, co daje mi dodatkowe zabezpieczenie.

Mieszkanie kupiłem nie tylko dla siebie, ale również z
  • Odpowiedz
ak na podstawowe potrzeby dziecka i właśnie z tych pieniędzy powinny być finansowane obiady, przez rodziców.

@Notabene: Nie, publiczna i powszechna edukacja jest finansowana przez całość społeczeństwa, podobnie powinny być finansowane posiłki dla uczniów, niezależnie od isnienia jakichkolwiek innych świadczeń.
  • Odpowiedz
@pokpok: oczywiście, że nie ma. Jakby miał to by tak nie pie**olił

to typ gościa to marudzi, że Polska ma małą dzietność, ale sam nie przyczynia się do zwiększania wskaźnika dzietności.
Kto inny ma mieć dzieci, tylko nie on
  • Odpowiedz
800 to bardzo dużo to polecam sobie zrobić dziecko i zobaczysz jak to dużo

@sberatel: mam dwójkę i potwierdzam, że 800 to tylko po 8 obligacji ROD na głowę miesięcznie :(
  • Odpowiedz
Klasyczny brak argumentu, ty jako rodzic masz obowiązek zapewnienia dziecku podstaw życiowych, mało mnie interesuje czy cie stać, jak ci ciężko w życiu to wyjazd na drugi etat.

@Notabene: No i dlatego mamy demografię jaką mamy. Miej więc odwagę przyznać, że tak wygląda kraj twoich marzeń a nie potem krzyczeć o planie Kalergiego. Pysznych paróweczek mniam niam nie będzie. Będą imigranci, co jak zobaczą pracę u januszka to na pewno
  • Odpowiedz
@Zyzus_tluscioch: no i jest "rozkład Gaussa", jest "krzywa Gaussa", "rozkład normalny" itp.

Nie ma czegoś takiego jak "rozkład krzywej Gaussa" ¯\(ツ)/¯
Coś Ci dzwoni, kiedyś od kogoś mądrzejszego coś usłyszałeś - i to tyle ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Kłóć się że mną dalej jak chcesz, "inteligencie" ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Rad-X a myślisz, że ile kosztowało wysłanie 2 dzieci na sumarycznie 5 tygodni wakacji w różnych miejscach?

@niepoprawny_marzyciel: a wiesz ile kosztuje rata za zakup Bentleya? Państwo pomusz xD

To jest twoje zarządzanie wydatkami, to nie są koszty do którego zmusiło cię dziecko
  • Odpowiedz
@b7kj: Ale co ty mnie obchodzisz? Mówię o rozwiązaniach systemowych i o tym że każdy cywilizowany kraj tak robi. Przecież nie chodzi tylko o emerytury. Ty piszesz o tym że całe społeczeństwo ma się zrzucać dla wąskiej grupy dzieciatych xD jakby to wszystko nie były naczynia połączone xD skoro nie podniosło dzietności to powiedz jaka by była dzietność bez 800+, przedstaw dane xD w 800+ nie chodzi z resztą tylko
  • Odpowiedz