Wpis z mikrobloga

Program 800+ został tak źle zrobiony że szkoda strzępić morde, pieniądze które miały iść na potrzeby dzieci są wrzucane w koszty kredytów i inne dziadostwo. Teraz kolejny program, darmowe obiady w szkole, nie zrozumcie mnie źle, 800 zł to bardzo dużo pieniędzy jak na podstawowe potrzeby dziecka i właśnie z tych pieniędzy powinny być finansowane obiady, przez rodziców.

Ogólnie to powinno być na zasadzie bonu lub zwrotu wydatków do 800zł, te pieniądze są brane jako część budżetu domowego. Oczywiście, są ludzie którzy te pieniądze odkładają ale nie oszukujmy się, to jest mały procent całości.

#przemyslenia
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MikiGRU:

żeby nawet biedni mieli możliwość zapewnić dziecku minimum

Za to Ty piszesz jak ktoś przy kim 14-letni kuc wygląda na tytana intelektu, ale do tego genialnego argumentu odniosę się
  • Odpowiedz
@Notabene:

800 zł to bardzo dużo pieniędzy jak na podstawowe potrzeby dziecka

No nie wiem. Najniższe alimenty są wyższe.

Ja wiem, że żal dupę ściska bo inni mają a Ty nie ale po prostu możesz sobie zrobić dziecko i też
  • Odpowiedz
@Notabene powinno być tylko dla pracujących i najlepiej jako ulga podatkowa - rodzina 2+1 dzielisz podatek na 3, rodzina 2+2 dzielisz na 4 itp.
Samo 800+ to śmieszna kwota
Na dziecko schodzi lekko 1000-1500 miesięcznie
Pampers 300
Ubrania (smyk, pepco) 200
Szczepionka, leki witaminy, środki higieny
  • Odpowiedz
@Notabene: U mnie na razie wszystkie zebrane pieniądze przez 3 lata są magazynowane na koncie bankowym młodego - z perspektywą na jakiś wiekszy wydatek w jego przyszłości lub "na lepszy start".
  • Odpowiedz