Aktywne Wpisy
KorpoRozowa +5
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 69.0% (823)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 31.0% (369)
hyperlink +20

źródło: eu-flag_777576-11258
PobierzNie to był chochol wymyślony na potrzeby propagandy. Zwyczajnie nic takiego nie miało miejsca a wszystkie krążące po internecie filmiki to były filmiki niemieckich policjantów działających zgodnie z międzynarodowymi ustaleniami. Chyba tylko jeden czy dwa potwierdzone przypadeki były w których niemiecka policja nagięła zasady i nie poinformowała polskiej
A to przepraszam bardzo bo nie wiedziałem, że Chiny to sojusz niepodległych państw na wzór UE. Cholera, człowiek uczy się czegoś nowego przez całe życie.
@Tokko: Et vice versa - to poczytaj sobie o czymś takim jak Energiewende wprowadzony w 2010 roku, którego
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Tokko No to reasumując: Niemcy zamknęli elektrownie atomowe przez program Atomaustieg który nie ma nic wspólnego z OZE. Wprowadzili jednak nowy program Energiewende, który zakłada odejście od energii
@Tokko: coś zyskała coś straciła. Takie zerojedynkowe oceny są prostackie.
@byaQya: To ten sam typ argumentu jak "PRL to był super bo za ich rządów budowano drogi i elektryfikowano wsie w Polsce bo inaczej to byłaby oligarchia i chłopi pańszczyźniani". Zresztą np. Chorwacja jest
Moim zdaniem Państwo aby funkcjonowało w zdrowy sposób musi być niezależne. Unia Europejska pierwotnie zakładała wspólny rynek ze swobodnym przepływem towarów i usług, i weszła do nas w czasie w którym w Polsce nie było prywatnego kapitału na tyle dużego aby móc konkurować z
@byaQya: Ja również, czasy PRL (czy ogólne bycie pod ruskim butem) odczuwamy do dziś i dzięki temu Niemcy mimo że przegrali wojnę to w praktyce wyszli z tego wszystkiego na lepszej pozycji niż Polska. A co do tego porównania to akurat cytowałem swoją babcię, która
@Tokko: Nie, ten wykres tego nie pokazuje. Jest wrecz przykladem na cos przeciwnego bo z niego wynika, ze roznica powstala pomiedzy 1990, a 1998. Pozniej dynamika byla byla stala, a ponowny roztrzal zaczal sie od 2012-2013, czyli wedlug tego
źródło: image
PobierzPatrząc na to co robi Unia dochodzę do wniosku, że idzie w kierunku jednomyślnego autorytaryzmu. COVID pokazał, że wprowadzali zakazy podróży, regulacje pracy firm, do mediów dopuszczano tylko tych co argumentowali za tym czego chce władza + poprawili
Może to nie poziom syndomu sztokholmskiego ale obstawiam, że wynika to też z tego faktu, że... po prostu nie znali innego systemu oraz w tym świecie dorastali. W sumie jakby na to nie spojrzeć to trochę jak mieć pretensje
@Pawcio_cukierek i już widać, ze nie ma sensu dyskutowac. Jakim trzeba być narcyzem, zeby wypowiadać sie o polityce, nie znając w ogóle podstawowych zasad?
Według ciebie, dobra polityka to taka, gdzie na wszystko sie dany organ bedzie sie godził?