Aktywne Wpisy
KorpoRozowa +5
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 68.1% (654)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 31.9% (307)
hyperlink +14

źródło: eu-flag_777576-11258
Pobierz@notakjakbytotalnie_: Niestety nie
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: temp_file5846726105826810804
Pobierz@notakjakbytotalnie_ uda się zjednoczyć w jedno państwo, trzeba tylko wywalić z Unii kraje onuczne tęskniące do ruskiego buta, takie jak polska, węgry i słowacja. W Unii Europejskiej dzieje się gorzej od kiedy te małe dzikie kraje zostały do niej przyjęte
A oprócz policzalnych transferów jest uwzględniona kolonizacja naszej gospodarki, zablokowanie możliwosci rozwoju rodzimym firmom regulacjami, podczas gdy firmy unijne rozwijały się bez przeszkód 60 lat idrenaż mózgów/rąk do pracy, czy jak zwykle w przypadku
Oczywiście, że UE Polsce dużo dała, ale nie można tylko zauważać plusów, a olewać minusy.
A takie UE oczywiście ma. Cała Europa zaciąga hamulec przez ETSy, normy C02 i inny dyrektywy które sami na siebie nakładamy.
Nawet nie będę wspominał o polityce migracyjnej, bo to akurat żart.
Finansowo dla Polski wejście do EU
@jim_carrey: Sprawdź sobie jaki postęp wytworzyliśmy 1989-2004 i jaki w tym czasie zrobiła Białoruś (oni od 1991, bo od rozpadu ZSRR). btw dlaczego nie przytoczysz Ukrainy? Oni łącznie bardziej zapóźnieni od Białorusi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jackpie: A to już nie ma polskiej gospodarki? Bo jak ostatnio sprawdzałem, to polskie firmy istniały, więc gdzie ta kolonizacja?
@Krolik_doswiadczalny:
O pierwszy placzek o dane z 2018 roku. 5 lat później Polska to dalej patologiczna rodzinka na
źródło: d406327d0dc710209398d74a8a8f8101c2c1be95c5d02d862c3f84ed8df6e60b
PobierzPrzecież UE i kraje członkowskie inwestowały w Polskę i wspierały jeszcze przed jej dołączeniem do UE bo nasz rząd miał wtedy
@Cogito-sum:
W latach 95-05 rozwijali się tak samo szybko jak my. Idealny przykład tego, że to zasługa UE, a nie jakichś magicznych zdolności Polaków, bo oni rozwijać się skończyli, a my
źródło: PKB-Polski-Bialorusi-i-Ukrainy-w-latach-1991-2023-USD
PobierzZanim my w ogóle pomyśleliśmy o akcesji i w końcu otrzymaliśmy pełne prawa członka, od 89 trwał zalew polskiego rynku zagranicznym towarem, usługą itd. Okres tzw. dzikiego kapitalizmu, który uniemożliwił powstanie globalnych marek jak w Korei płd.