@P-v-E jakieś 10-15 lat temu myślałem, że po prostu PESEL zrobi swoje i problem z czasem sam zniknie. Oni jakoś pączkują czy górnik to fucha dziedziczona rodzinnie?
@mannoroth: @P-v-E Lepiej uważajcie z takimi wpisami bo się górnicy obrażą i będziemy bez węgla. A jak wiadomo, jak nie ma świętego węgla to nie ma prądu ( ͡°͜ʖ͡°)
No co wam moge powiedzieć, wiecej urlopu rocznie , flapsy (bony żywnościowe) dodatkowe 1500zl miesiecznie , no taka roczna pensja z dodatkami to moge wam powiedzieć kolo 150tys netto.
@klucz_nastawny: Dziedziczona w rodzinie. Ojciec, dziadek, syn każdy każdego zna i się razem trzymają, każde załatwia następnemu robotę. Jeśli zaś brakuje lub kopalnia chce trochę zaoszczędzić, czy XYZ, to biorą też ludzi na różne dziwne umowy, ale nie mają takich pensji.
Druga rzecz, to w niektórych miejscach masz do wyboru być górnikiem albo bezrobotnym.
@mannoroth ale co Wam szkodzi zostać górnikiem i dostawać 15 wypłat, albo 16 jak się postaracie paląc opony? ( ͡°͜ʖ͡°) to nie lekarz czy sędzie gdzie trzeba mieć wykształcenie (mam wrażenie, że czym niższe tym łatwiej xd)
@Mexiii: Bez znajomości albo kogoś w rodzinie nie masz szans się dostać. Nawet mój znajomy, który po AGHu coś tam u nich działał mówił że nie ma bata, tam jest ultra hermetyczne towarzystwo, niby państwowe, a jednak lokalny folwark.
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
źródło: 1000014635
PobierzLepiej uważajcie z takimi wpisami bo się górnicy obrażą i będziemy bez węgla. A jak wiadomo, jak nie ma świętego węgla to nie ma prądu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rok powinien mieć 13 miesięcy
Dzięki temu każdy miesiąc miałby równo 28 dni i składałby się z 4 tygodni.
Tak
@P-v-E: inflacja ¯\\_(ツ)_/¯
Druga rzecz, to w niektórych miejscach masz do wyboru być górnikiem albo bezrobotnym.
No i płacą dobrze, więc każdy się pcha.
@Mexiii: Bez znajomości albo kogoś w rodzinie nie masz szans się dostać. Nawet mój znajomy, który po AGHu coś tam u nich działał mówił że nie ma bata, tam jest ultra hermetyczne towarzystwo, niby państwowe, a jednak lokalny folwark.