Wpis z mikrobloga

@caramelcenter: Ja to na takie sytuacje nie widzę innego rozwiazania tylko pies do uspienia, a właściciel kilkadziesiąt tysięcy kary. Nic tak nie nauczy tych pisarskich idiotów jak strata swojego ukochanego i ogromne uszczuplenie portfela
  • Odpowiedz
  • 29
@dr_papieros: i to nawet nie chodzi o naukę czy zemstę, na takiego psa nie ma miejsca w naszym społeczeństwie i tyle. Nawet jakby był trzymany w kagańcu i na smyczy to nie ma gwarancji, że kiedyś sie nie wyrwie, albo nie ucieknie przy otwieraniu drzwi do mieszkania i kogoś nie zabije. A co dopiero jakby właściciel miał dzieci
  • Odpowiedz
@caramelcenter dokładnie tak został pogryziony mój pies. Pitbull wybiegł z klatki (klatka była uchylona bo inny sąsiad nosił coś do piwnicy), gdy do mieszkania wchodziły dzieci. Właściciel oczywiście po piwku. Policja nie widziała problemu w całym zajściu.
  • Odpowiedz
@4x4_141: ja swój już mam, oczywiście na grzyby ( ͡° ͜ʖ ͡°) gaz też ale może nie zadziałać. Ale trochę sie czasem boję, że oszalaly właściciel by mi próbował wyrwać nóż i mnie skosić. Podobno na takiego psa najlepiej działa podduszenie obrożą lub paskiem jak nie przestaje atakować i nie masz alternatywy, tlen odcięty w kilka sekund
  • Odpowiedz
@dr_papieros: nic mnie tak nie w-----a jak biegające luzem psy na wsiach i małych miasteczkach. Otworzą debile bramy i hulaj dusza piekła nie ma. Ostatnio nawet widziałem owczarka co się przypierdzielał i atakował wszystko co się rusza. A policja przyjedzie albo i nie, a jak przyjedzie to 50zl mandatu xD
  • Odpowiedz
@WielkiNos: agresja wynikiem nie poszanowania przestrzeni psa przez właścicielkę we własnym domu XDDDDDDD

Przykro mi to mówić ale takie psy nadają się niestety do uśpienia. Jak źle były wychowane, to nic już nie zrobisz w zasadzie. Dlatego jak się bierze psa to tylko od szczeniaka, nigdy używanego.
  • Odpowiedz
@caramelcenter: psiarzom nic nie pomoże, jak napisałem tym idiotom pod jakimś postem na fb, że w wieku 8 lat pogryzł mnie kundel (z patologicznej rodziny) w drodze do szkoły to jakiś śmieć mi napisał, że pewnie go czymś musiałem zdenerwować xD Musiałem potem kasować komentarz, bo by mnie tam zjedli. Karać, karać i jeszcze raz karać - agresywnego psa uśpieniem, a tępego psiarza wielotysięcznym mandatem lub (w przypadku ciężkiego uszczerbku
  • Odpowiedz