Wpis z mikrobloga

Siemanko, czy jest tu jakiś Miras, który zrealizował trip z Nowego Jorku do Miami?
Pytam, bo chciałbym kogoś takiego "z doświadczeniem" złapać i popytać go o co nieco :D

Mam zamiar w Listopadzie polecieć do #nowyjork, wypożyczyć auto a następnie pojechać do #miami, odwiedzając np: Waszyngton DC.
Może ktoś z Was realizował takiego tripa? Zastanawiam się, czy są jakieś "pułapki" na tej trasie, oraz czy w ogóle warto jechać płatną I-95, czy może wybrać trasy stanowe, które wydłużą trasę o 1-2h, ale może dadzą "lepsze widoki". No i przyjąłbym każdą wskazówkę, np: gdzie wypożyczaliście auto itd. (Ja zamierzam zrobić to na #discovercars natomiast jeśli jest coś lepszego, to możecie podrzucić)

Jest tutaj ktoś, kto coś takiego realizował i chciałby porozmawiać o takim tripie?
#wczasy #wyjazd #usa #stanyzjednoczone #newyork #citybreak #podroze #podrozujzwykopem
Yakooo - Siemanko, czy jest tu jakiś Miras, który zrealizował trip z Nowego Jorku do ...

źródło: image

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jadąc 95 ominiesz wszystkie fajne miejsca, wszystko zalezy ile masz czasy na zwiedzanie po drodze i co cie interesuje bo jest tego sporo po drodze
  • Odpowiedz
Mam zamiar w Listopadzie polecieć do #nowyjork, wypożyczyć auto a następnie pojechać do #miami, odwiedzając np: Waszyngton DC.

@Yakooo: Generalnie w Stanach Zjednoczonych jest bardzo duża migracja ludzi w obie strony między Miami/Florydą a Nowym Jorkiem chociażby ze względu na ceny bo na Florydzie jest dużo taniej. Natomiast nikt tego nie robi samochodami, tam samoloty są od tego.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404: I chyba tak zrobię, sprawdzałem to lot dla dwóch osób z bagażem rejestrowanym można wyrwać za 740 zł.

To mniej niż sama opłata za wynajęcie auta w jednym mieście i oddaniu w drugim mieście.
+ Widzę ,że w Miami taniej idzie wynająć auto. Więc prawdopodobnie do Miami polecę, a dopiero tam sobie zrobię objazdówkę :D
  • Odpowiedz
Widzę ,że w Miami taniej idzie wynająć auto.

@Yakooo: Tak taniej, jak już wcześniej napisałem. Na Florydzie jest ogólnie dużo taniej dla tego chociażby wiele osób z NY wlaśnie tam emigruje i to wszystko nawet jedzenie czy jakieś ciuchy.
  • Odpowiedz