Aktywne Wpisy

derek25 +397
Kupiłem nielegalną, zakazaną wodę.
Bagiety już jadą po mnie na sygnale.
#systemkaucyjny #kaucja #zakupy
Bagiety już jadą po mnie na sygnale.
#systemkaucyjny #kaucja #zakupy
źródło: 1000028028
Pobierz
bugzer +13
#pracbaza #simp #cuckold
Moja kobieta zaczeła nową pracę biurową. Nie minął tydzień a Mariusze już walczą codziennie kto ją odwiezie po pracy. Jeden Mariuszek już codziennie do niej pisze czy po nią rano nie przyjechać XD ( 1 km pieszo ma do pracy). Ona pyta mnei czy może znimi jechać, czy się na to zgadzam. Oczywiście, że się zgadzam, trzeba wykorzystywać frajerów na darmowe podwózki xd.
Moja kobieta zaczeła nową pracę biurową. Nie minął tydzień a Mariusze już walczą codziennie kto ją odwiezie po pracy. Jeden Mariuszek już codziennie do niej pisze czy po nią rano nie przyjechać XD ( 1 km pieszo ma do pracy). Ona pyta mnei czy może znimi jechać, czy się na to zgadzam. Oczywiście, że się zgadzam, trzeba wykorzystywać frajerów na darmowe podwózki xd.

„Myślenie” nie zmieniło się do dziś. W PRL robotnik niby rządził, a w praktyce był niewolnikiem biurokratycznego folwarku. W latach 90. daliśmy się okraść pod hasłem wolnego rynku, bo nikt nie rozumiał, że prywatyzacja to tylko nowa forma akumulacji kapitału w rękach nielicznych. Dziś ta sama mentalność działa jak kiedyś: śmieciówki, strach przed upominaniem się o prawa, gadka o „roszczeniowości”, państwo traktowane jak łup przez partie, a pracownik jak petent, który ma być wdzięczny, że w ogóle istnieje.
Abramowski pokazywał alternatywę. Nie mesjanizm, nie p-----c, nie czekanie na wybawiciela, tylko wspólnota ludzi świadomych, że praca i życie mogą należeć do nich, a nie do elit. Gdyby Polacy to przyjęli, dziś bylibyśmy bliżej Skandynawii z silnymi związkami, spółdzielniami i kontrolą kapitału zamiast folwarku, gdzie janusz-biznesmen kupuje porsche, a jego ludzie robią za 20 zł na godzinę i boją się odezwać a o wszystkie krzywdy oskarżają najsłabszych.
Nic się nie zmieniło xD
#antykapitalizm #historia #ciekawostki #pracbaza #kolchoz #januszebiznesu
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzJak mam zarzadzac zaloga skoro nie mam narzedzi do tego? Nie moge nagrodzic tego co sie stara i nie moge uwalic tego co oszukuje innych?
BTW kolesia uwalilem duzo lepiej niz przez odpisanie godzin. Nawet zwiazki nie pomogly bo kto mieczem wojuje od miecza ginie. Tak go ustawilem ze sam
@kamil-tumuletz:
Sam niedawno użyłem tego argumentu to mnie elyta wolnomyślicieli zakopała xD
https://wykop.pl/link/7765145/zakaz-smartfonow-przed-13-rokiem-zycia-to-naprawde-ma-sens-i-jest-potrzebne/komentarz/132431389/to-nie-zakazow-trzeba-tylko-rodzicow-co-beda-chcieli-sie-wlasnymi-dziecmi-zajmowac#132433669
Nie.
Polak ma się słuchać urzędnika, albo klechy. Jeśli jeden, albo drugi nie powie mu co mu wolno, a co nie, to nie potrafi sam myśleć.
Szwecja
Norwegia
Dania
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzBo za prace jestem czlowiekiem. Za lecenie w uja dojezdzam. Do pracy przychodzi sie pracowac.
20 lat kariery zawodowej z 17 na stanowisku gdzie mam ludzi pod soba i przelozonych nademna. Zaden z moich podwladnych nie wspomina mnnie zle. Leb se daje ucic ze jakbym teraz spotkal na miescie jakiegos to sam
@gorzki99: Popatrz do ustawy o związkach zawodowych, poszukaj pod hasłem „międzyzakładowa organizacja związkowa” tam to znajdziesz. To częsta forma działania związków w mniejszych firmach i sektorze publicznym. Związek działający tylko w jednej firmie występuje tylko w tych największych.
@Sabr: Dzieki tego mi brakowalo.
"2. Przy ustalaniu liczby członków, o której mowa w art. 251 ust. 1, oraz prawa do zwolnienia z obowiązku świadczenia
panowie broniący januszy, ale socjaldemokracja to nie socjalizm.
Wy widzicie subtelne różnice między uspołecznieniem środków produkcji a działaniami socjalnymi mającymi poprawić los ludzi działających w powszechnie uznawanym wolnym rynku?
No więc nie widzicie. Paruweczkowizm w stylu Misesa jest atrakcyjny bo ładnie i spójnie wygląda na papierze ale jest rownie ideologiczny jak komunizm. Wiecie dlaczego? Bo zakłada wolny rynek i jego samoregulacje jako cel sam w sobie i idee
Podnoszenie płacy minimalnej o 100 złotych jako socjalizm hardy - najlepsze xd Jak wyjaśnisz to że ciągle się chwalimy że pkb rośnie rekordowo o jak jakieś ochłapy się rzuca pracownikom
@kamil-tumuletz: O TY KOMUCHY ZOSTAW PANA JANUSZA