Aktywne Wpisy

breakdown1 +139
Kusi mnie żeby coś pogamblować. Odzywa się we mnie żyłka hazardzisty. Wrzucić gdzieś 3000 USD, w jakieś kwanty czy coś, ustrzelić szybkie 10% i się wycofać. Czynność powtarzać aż do wyzerowania kapitału
#gielda
#gielda

cytr0netx99 +30
#gielda ale dla zasięgu wołam #bitcoin #kryptowaluty
Trochę nie rozumiem, o co tu właściwie chodzi. Jest sobie to całe krypto. Sam mam tam jeszcze coś z dawnych, hehe, czasów. Przecież miało być zdecentralizowane, niezależne od rządów, pełna wirtualna wolna amerykanka, świat prawdziwych wolnych orłów. Pirackie dublony naszych czasów.
A teraz nagle, gdy pojawią się jakieś manipulacje czy wyjebki, wszyscy kwiczą, że SEC ma ścigać kogoś, kto sobie
Trochę nie rozumiem, o co tu właściwie chodzi. Jest sobie to całe krypto. Sam mam tam jeszcze coś z dawnych, hehe, czasów. Przecież miało być zdecentralizowane, niezależne od rządów, pełna wirtualna wolna amerykanka, świat prawdziwych wolnych orłów. Pirackie dublony naszych czasów.
A teraz nagle, gdy pojawią się jakieś manipulacje czy wyjebki, wszyscy kwiczą, że SEC ma ścigać kogoś, kto sobie
źródło: w2s2udy9tnl61
Pobierz

- Wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na terenie całego kraju od 22-12 w południe
- Zakazać jakiejkolwiek reklamy alkoholu
- Wprowadzić zakaz eksponowania alkoholu w sklepach w jakiejkolwiek formie (np. w hipermarketach specjalne, oddzielne pomieszczenie a nie wystawka zaraz przy kasie, w sklepach typu żabka albo za małych na osobne pomieszczenie - a-----l wydawany spod lady)
#a-----l #alkoholizm
źródło: tyskie-dda-alkoholizm-trauma-międzypokoleniowa-v0-9aprfd8s0xjf1
Pobierz@Chekatomba: I zadna z nich do mnie nie dotarla (a z definicji jestem alkoholikiem). Ja mam pelny barek wody, whiski itp. I se tak stoi od wielu lat. Nie dotykam. Nie kupilem - dostalem
@astrodamus: Mozna odwrocic pytanie. Czy dziecko woli zachlanego tatusia zywego czy otylego martwego?
📊 Klasyczne badania
1. Festinger (1957) – teoria dysonansu poznawczego.
• Nie dotyczyła jeszcze bezpośrednio konsumpcji, ale stała się podstawą badań o zachowaniach po zakupie.
2. Knox & Inkster (1968) – badanie na
czytałem jakieś badania które sugerowały, że czasowa prohibicja ma efekt odwrotny od zamierzonego bo konsument kupuje a-----l na zapas
@Chekatomba: To sie zgadza. Pod warunkiem ze czytasz anonimowe oipinie w necie.
Rece mam dwie i obie daje se uwalic ze Ci znajomi ktorych pytam w uja mnie nie zrobia. Znamy sie 30 lat. Jestesmy dosc blisko. Nigdy jeden drugiemu pod gorke nie zrobil. Mam teraz uwierzyc ze wcisnie mi kit bo sam kupil i
"Przykładem miasta, które wprowadziło nocną prohibicję z sukcesem jest Kraków. Od lipca 2023 roku, zakaz sprzedaży alkoholu obowiązuje tam od północy do godziny 5:30. W efekcie liczba interwencji policyjnych spadła o 47,25 proc., a zgłoszeń do straży miejskiej o 28,84 proc. Mieszkańcy zauważają poprawę bezpieczeństwa i spadek hałasu, co przekłada się na lepszą jakość życia."
@gorzki99: chłopie... Naprawdę trzeba tutaj tłumaczyć sposób działania i cele reklamy? Po cholerę na reklamę na F1 koncerny wydają grube miliony? Ja np. Coli nie kupuję, no debile!
@gorzki99: o kurde, potrzebujesz solidnego odwyku od korwinizmu
@NieBendePrasowac: O kurde - za stary jestem na korwinizm i za dlugo juz zyje zeby sie na to lapac.
Fajnie ze nie kupujesz coli. Ja od czasu do czasu tak. Ba... nawet red bulla czasem kupie. Czy to reklama mnie przekonala czy moze mi to smakuje? Nie wiem ale sie domyslam.
Widziales kiedys reklame mikrofalowki? A masz w domu? jakim cudem masz skoro
Jest Ci smutno/biednie/źle/ boli więc pijesz. Jakby nie było tych pobudek by mało kto zostawał alkoholikiem.
Kto jest szczęśliwy i wali browary codziennie ? Nie mówiąc o upijaniu się ciągle..
@enten: W Szkocji np z tego co pamietam puby są do 1AM, a kluby do 2AM max, kupowac alko w sklepach mozna pomiedzy 10AM a 10PM.
Efekt? W Tesco czy Asdzie zestawy buy one get one free sa czasem nawet na wielopaki piwa po 18 sztuk, a w klubach ludzie walą alko do odcinki, zeby zdazyc sie