Wpis z mikrobloga

W Polsce powinno się:
- Wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na terenie całego kraju od 22-12 w południe
- Zakazać jakiejkolwiek reklamy alkoholu
- Wprowadzić zakaz eksponowania alkoholu w sklepach w jakiejkolwiek formie (np. w hipermarketach specjalne, oddzielne pomieszczenie a nie wystawka zaraz przy kasie, w sklepach typu żabka albo za małych na osobne pomieszczenie - a-----l wydawany spod lady)

#a-----l #alkoholizm
enten - W Polsce powinno się:
- Wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na terenie całego...

źródło: tyskie-dda-alkoholizm-trauma-międzypokoleniowa-v0-9aprfd8s0xjf1

Pobierz
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okoski czy ja gdzieś napisałem coś o legalizacji dragów. Weź czytaj ze zrozumieniem. Pisałem w kontekście ograniczenia sprzedaży i promowaniu alko uzasadniając to negatywnym wpływem alko na na zdrowie człowieka, społeczeństwo i gospodarkę.
  • Odpowiedz
@gorzki99 tak, koledzy też mogą cię w uja zrobić, ale nie ze złośliwości, ale że sami w to wierzą, tak działa dysonans poznawczy.
Co do badania, to mylisz je z sondażem. Co prawda to było 20 lat temu ale przeszedłem solidny kurs metodologii nauk społecznych i rzetelne badania (a te które zacytowałem były wielokrotnie powtarzane i wyniki potwierdzane - na tym polega eksperyment ze musi być powtarzalny i wynik w powtórzonych
  • Odpowiedz
tak, koledzy też mogą cię w uja zrobić, ale nie ze złośliwości, ale że sami w to wierzą, tak działa dysonans poznawczy.

@Chekatomba: No tutaj sie nie zgodze. Mozesz mi nie wierzyc ale nie ma opcji zeby ten kogo pytam polecil mi guano tylko dlatego ze on kupil i nie dziala. Nie mowimy tu o kolegach. Mowimy o duzo bardziej zacisnietej wiezi. Nie ma najmniejszej opcji zeby ten kogo pytam wcisnal
  • Odpowiedz
@Chekatomba: BTW polecam ksiazke picrel. Tak to jest "ten" Mitnick.

Polecil mi ja kumpel. Infornatyk pracujacy w jednym z wiekszych bankow. Dosc wysoko.

Jak przeczytalem to nei wierzylem co sie tam odwala. I mowie kumplowi ze to jest niedorzeczne. Ja zwykly elektryk stwierdzam ze to co sie tam odwala w glowie sie nie
gorzki99 - @Chekatomba: BTW polecam ksiazke picrel. Tak to jest "ten" Mitnick.

Polec...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@enten: niech zgadnę, kolejny abstynent który jeszcze rok temu stoczył się do poziomu Konona, na samym dnie wział się za siebie, ogarnąć jakoś życie ale stare, dobre "nie będzie niczego" z Konona mu zostało?

Nie przejmuj się, wielu abstynentów różnych używek ma tak jak ty, ogarnie swój nałóg a potem próbuje być bardziej papieski od papieża. Poza wykopami z podobnymi doświadczeniami reszta zwykle ma w dupie takie mądrości bo mając
munioman - @enten: niech zgadnę, kolejny abstynent który jeszcze rok temu stoczył się...

źródło: 638866a966bf9c3e6af5c1267fcdf79dc1193976dc5333a7c73dabda8de21418

Pobierz
  • Odpowiedz
które wprowadziły nocne prohibicje miały się meliny otwierać co druga brama. I jakoś nic takiego się nie stało.

@ch1va5: masz ubera i jedziesz po za centrum i kupujesz co chcesz, to nie jest prohibicja na skalę całego miasta.
  • Odpowiedz
już w Krakowie i innych miastach, które wprowadziły nocne prohibicje miały się meliny otwierać co druga brama. I jakoś nic takiego się nie stało.

@ch1va5: dziwne bo jak bylem w krakowie z miesiac temu to wieczorem z 10 razy mialem propozycje kupna alkoholu na lewo i to moze z 500m od starego miasta
  • Odpowiedz
@gorzki99 widzisz, w cybersecurity też trochę siedzę, choć bez wykształcenia, ale w IT już kilkanaście lat. Książkę znam i uwierz mi że większość z tych rzeczy dalej przechodzi. W zeszłym roku prowadziłem szkolenia w moim awarenessowe w moim korpo. Rzucałem ludziom przykładami i każdy się śmiał, że jacy głupi. Jednocześnie widzę jakie są wyniki kampani phishingowych które robimi i wiem że ci sami ludzie którzy się śmiali dają się łapać na
  • Odpowiedz
to wieczorem z 10 razy mialem propozycje kupna alkoholu na lewo

@pieknylowca: a ja jak szedłem nad Wisłą to mi kaczki chleb rzucały ¯\(ツ)/¯
Co wy macie w tych głowach, to ja nie wiem... ()
  • Odpowiedz
@gorzki99 co do kolegów to jeszcze raz, badania które Ci podsyłałem nie mówią o tym że ktoś Cię będzie oszukiwał, tylko że z samego faktu posiadania danego produktu będzie go lepiej oceniał podświadomie. Tu nie chodzi o leczenie kompleksów wpieprzaniem innych tylko nieuświadomiony mechanizm racjonalizowania decyzji które się podjęło. Jesli wydałem 3000 na telefon, to musiałem mieć dobre powody, i te powody mózg wyłapuje podświadomie koloryzując.
  • Odpowiedz