Wpis z mikrobloga

W Polsce powinno się:
- Wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na terenie całego kraju od 22-12 w południe
- Zakazać jakiejkolwiek reklamy alkoholu
- Wprowadzić zakaz eksponowania alkoholu w sklepach w jakiejkolwiek formie (np. w hipermarketach specjalne, oddzielne pomieszczenie a nie wystawka zaraz przy kasie, w sklepach typu żabka albo za małych na osobne pomieszczenie - a-----l wydawany spod lady)

#a-----l #alkoholizm
enten - W Polsce powinno się:
- Wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na terenie całego...

źródło: tyskie-dda-alkoholizm-trauma-międzypokoleniowa-v0-9aprfd8s0xjf1

Pobierz
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gorzki99 nie dojdziemy pewnie do porozumienia. Ale nasza dyskusja jest dobrym przykładem działania dysonansu. Możesz to przyjąć lub nie, ale właśnie inwestując swój czas w odpisywanie drugiemu, każdy umacnia się w soo@ zdaniu, racjonalizując poświęcany czas i energie. Bo przecież obaj jesteśmy dobrymi ludźmi i nie tracili byśmy czasu żeby kogoś okłamywać, ergo jeszcze bardziej przywiązujemy się do swojego zdania.
  • Odpowiedz
@enten: pod względem alkoholu, polaków trzeba trzymać za mordy bo nieznają pojęcia kulturalnego spożywania alkoholu - kulturalnego popijania 1-2 piwka w knajpie lub w domu. polak się musi n---------ć do nieprzytomności, zacząć robić b----l na mieście i poprawić butelką wódy kupionej o 2 w nocy na stacji benzynowej. ha tfuuuuu
  • Odpowiedz
i uwierz mi że większość z tych rzeczy dalej przechodzi

@Chekatomba: JAK???? Jak???? Jakim cudem??? Serio ludzie sa az tak glupi? owszem ze lata temu jak wszystko raczkowalo to mogli byc. Ale nie w roku 2025 w XXI wieku :/ Dramat.

Jesli wydałem 3000 na telefon, to musiałem mieć dobre powody, i te powody mózg wyłapuje podświadomie
  • Odpowiedz
Kupiles cos kiedys bo reklama Cie przekonala?

@gorzki99: Tak i Ty też to zrobiłeś. A jak Ci się wydaje, że nie - to jesteś idealnym, nieświadomym targetem dla marketingowców.
  • Odpowiedz
@gorzki99: Ale Ty chcesz podważać system układania towarów na półkach, akcji sponsoringowych, czy innych rzeczy, które są marketingiem, ale nie mówią wprost "kup mnie"?

No jak chcesz sobie wierzyć, że na Ciebie to nie działa, to ja Ci nie bronię. W św Mikołaja też możesz wierzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@enten: powinien być zakaz sprzedaży alkoholu w sklepach spożywczych, powinny być tylko specjalne sklepy w których jest tylko a-----l i nic więcej.
  • Odpowiedz
Ale Ty chcesz podważać system układania towarów na półkach, akcji sponsoringowych, czy innych rzeczy, które są marketingiem, ale nie mówią wprost "kup mnie"?

@slawek887: Nie. Ja po prostu wiem dlaczego tak a nie inaczej towary sa ukladane. I... MAM TO WE DUPIE.

Bo wiem ze ktos che mnie w uja zrobic. Wiec nawet na to nie patrze. Trudne? Ano nie - proste jak sie jest swiadomym.
  • Odpowiedz
W zyciu nie kupilem niczego co chcieli mi reklama wcisnac (a troche juz zyje). Czy jesli chodzi o elektronike czy spozywke.

@gorzki99: naiwniak. Reklama to nie tylko kwestia bezpośredniego wciśnięcia czegoś. Reklama to przede wszystkim budowanie rozpoznawalności. Tak że gdy będziesz miał do wyboru "prince polo" lub "mega czekoladen" to wybierzesz to pierwsze.
  • Odpowiedz
Tak że gdy będziesz miał do wyboru "prince polo" lub "mega czekoladen" to wybierzesz to pierwsze.

@Znachor_enjoyer: Moze Ty tak zrobisz.
ja akurat nei mam problemu z testownaniem czegos nowego (i czesto to robie).

Na tym polega roznica miedzy nami - ty sie kierujesz przekazam a ja mam wyjebongo. Wchodze do sklepu i biore co widze. Zadna reklama nie ma na mnei wplywu. BO WIEM ZE KAZDA RAKLAMA SLUZY PRODUCENTOWI
  • Odpowiedz
@gorzki99 no stary ale właśnie o tym mówię że jak coś dostał za darmo to nie musi zachwalać, po nie był to jego wybór. Poza tym to nie działa tak, że nagle ktoś będzie polecał największe g---o i mówił że to majonez. Godzi o to że będzie bardziej zachwalał o 3%, 5% a może 15% to mechanizm i jego kierunek.
A co do socjotechnik, to pamiętam sprawę dużego korpo w Polsce
  • Odpowiedz