Wpis z mikrobloga

@caramelcenter: No najlepiej zostawić starszej matce, rozjechanego psa psychicznie który sobie nawet nie radzi każda autem gdzieś nad morze xd każda, dosłownie każda, osoba, która stawia dobro zwierzęcia nad dobro/ życie ludzkie, powinna być ekstwrminowana ze środowiska.
  • Odpowiedz
  • 2
przecież baba nie ma męża ani dzieci to co ma robić jak nie pomagać? Już z wariatów nie róbmy męczenników

@su1ik Co za bzdura. To że nie ma męża (albo i ma - bo jakiegoś partnera ma) ani dzieci nie nakłada na nią obowiązku pomocy komukolwiek.

Ma dokladnie takie same obowiązki (lub ich brak) wobec matki, jak druga córka. Posiadanie dzieci nic tu nie zmienia.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Ale tu nie ma znaczenia czy to pies, wnuki, kot, kwiatki czy odebranie paczki z paczkomatu.

Na samym początku tekstu matka obiecuje że może zająć się problemem (pies, wnuki, koty, kwiatki) a gdy temat jest dogadany nagle zmienia zdanie. Nie ważny powód. Obiecujesz mi że mi pomożesz a potem gdy dochodzi co do czego to zmieniasz zdanie. Szczególnie osobie którą masz na zawołanie.

Nie ma znaczenia czego ta pomoc
  • Odpowiedz
Masz Ty rozum?

@krasecz: Ja mam, ale o Ciebie szczerze się martwię. (σ ͜ʖσ)

OP zrobił z tego wątek dzieci kontra psy, podczas gdy mamy tu historię w której babka czuje się pokrzywdzona przez matkę, że ta coś jej obiecała i się nie wywiązała (najpewniej się po prostu nie dogadały) oraz że faworyzuje jej siostrę, choć to podobno autorka jest tą, która
  • Odpowiedz
@BenAli: twój pies twój problem. Nie znamy szczegółów historii. Oczywiście że wnuki są ważniejsze od problematycznego psa, więc tu nawet nie ma o czym dyskutować.
  • Odpowiedz
@Pawel993 to samo można napisać o posiadaniu dziecka. Nienawiść do psiarzy przesłoniła ci rozum. W tym poście nawet nie chodzi o wybór między psem a dzieckiem, a o zwykłą ludzką słowność. Jak obiecuje kumplowi że w weekend zaopiekuje sie jego psem, to odmawiam bratu opieki nad dzieckiem, bo już mam inne zobowiązania. Proste.
  • Odpowiedz
  • 1
Oczywiście że wnuki są ważniejsze od problematycznego psa, więc tu nawet nie ma o czym dyskutować.

@cienki137 Ważniejsze jest to, co się obieca. Niezależnie czy chodzi o dzieci, kwiaty czy samochód.
  • Odpowiedz