Aktywne Wpisy

Dewator96 +163
Ciekawe w sumie skąd się wzięlo przekonanie polskich kiboli o tym że Litwa to nasz wróg i trzeba z nimi jechać... przecież obecnie to nasz sojusznik w NATO, państwo baltyckie, wspolna historia itp.
#mecz
#mecz
źródło: Image20251012232828
Pobierz

![Kolejny przykład tego jak producenci utrudniają naprawę sprzętu AGD - [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/51cf8f734b3be5d7eb8ce95269a499f0b0ff360474efaf4f42dd361f8e42a10d,q80.jpg)

Bawi mnie jak obecnie się zazdrości starym rocznikom. Bo żyli w PRL XD
Naprawdę poraża mnie głupota ludzka.
Naprawdę ciężko mi uwierzyć jak ludzie mogą być niesamowicie tępi.
Ludzie wychowani w zachodnim dobrobycie(tak, Polska ma zachodni dobrobyt, dlatego masowo do nas imigrują Hindusi, Kenijczycy czy inny trzeci świat) zazdrości ludziom żyjącym w komunistycznym kraju zrujnowanym po najbardziej destrukcyjnej wojnie światowej.
Czy się stoi czy się leży, każdy ma mieszkanie jedzenie?
Mieszkanie to była izba z wspólną łazienką na korytarzu. I się na nie stało w kolejce. Jeśli każdy miał mieszkanie, to gdzie one są? Za III RP zbudowano ponad 3 mln mieszkań, a wtedy było tyle samo ludzności, a dalej są braki. Wtedy były jeszcze większe.
Czy się stoi czy się leży w pracy? Wtedy za lenistwo w pracy to się szło do więzienia za sabotaż gospodarczy. Praca w soboty, dodatkowe nadgodziny, by wypełnić plan, dodatkowe kary, a jak coś się nie podobało, to porozmawia z panem milicja.
PRL upadł z powodów gospodarczych. Strajki były z powodów gospodarczych.
PRL nie było bogatsze od Szwajcarii czy Norwegii, że każdy miał wszystko.
Było biednie i ciężko.
Ludzie strajkowali ryzykując życiem, bo było tak c-----o.
Gdyby komuna była takim rajem, że za o----------e się w pracy ma się zapewnione wszystkie potrzeby życiowe, to zimną wojnę wygrałby wschód
#ekonomia #bekazpodludzi #historia #prl
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
na razie najbardziej debilny komentarz napisałeś tutaj ty. To że jeszcze ponad 130 osób to zaplusowało to g---o o cenach faktycznie źle świadczy o Polakach jako analfabetach ekonomicznych którzy nie potrafią
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
Super polska bulwo.
@barber-barberski: Wiadomo, że s--------ł. Mój wujas pojechał do Niemiec i jako budowlaniec pod Norymbergą na dachach, a ciotka przedszkolanka sobie pozwalali na wakacje, gry dla dzieci, parki rozrywki itd., a w Polsce mogłeś sobie pozwolić na chleb ze smalcem. Ehh... ten zły kapitalizm, kusi biednych Polaków swoimi kapitalistycznymi sztuczkami zamiast budować zdrowe socjalistyczne społeczeństwo xD Było przenieść cegły z muru w Niemczech i zbudować
@WOparachAbsurdu: Często się słyszy, że odbudowali stolicę po wojnie, że zlikwidowali analfabetyzm, tak jakby nikt inny w Europie tego nie zrobił. Ale tego już nie wytłumaczysz. Ludzie nie są kompletnie świadomi, że zarabiało się wtedy po 20 dolarów, a za resztę budowali nam socjalizm.
Gdy ktoś był na zachodzie jeszcze przed 89, to takich głupot nie opowiada. Sam jako dzieciak, miałem okazję być
Lata 90. były o tyle lepsze, że nie było social mediów. Wiedza była doceniana, a jak ktoś znał języki i
źródło: Eastern_Bloc_Life-expectancy_(1)
PobierzKomuchy brały pożyczki na prawo i lewo ale coś budowały.
Wybudowali miliony mieszkań, które prawe za darmo dostało wiele zwykłych Polaków.
Tusk z Kaczyńskim zadłużyli Polskę na miliardy, a caly zysk z tego dostali prywaciorze, a zwykłym Polakom przyjdzie to spłacić ¯_(ツ)_/¯