Aktywne Wpisy

wjkp +3
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

wfyokyga +19
Mnie r---------a że niemcy pod koniec wojny, mieli już celowniki optyczne i noktowizyjne.
źródło: temp_file1727008429886548071
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim: strajki były bo komuchy podnieśli ustawowo ceny żywności a nie z powodów gospodarczych, w dupie ludzie mieli to że ich za morde trzymali itd.
Na co Ty liczysz, że statystyczny Wykopowicz będzie wiedzieć, jak było 15 lat przed jego narodzinami? To jak rozmowa z Anną Lewandowską o życiu Kowalskiego - to, co dla nich będzie jakimś koszmarem trudnym wręcz do wyobrażenia, dla ludzi 30 lat temu było codziennością. Jeszcze w latach 90' gdy ktoś dostał rower, to jeździło na nim pół osiedla, bo to było wydarzenie na miarę zakupu Lambo. Dziś są kurniki,
I jest, jak jest.
źródło: c7e559a0bd63a256e89db8dcb34211875f3f73755bf47d62af4114a692f76780
PobierzOdpowiadam: przepalona.
Tak, był. Dla UB-ków, ich rodzin i tzw. nomenklatury oraz dla "koncesjonowanych" ludzi mediów. Dla takich jak Jerzy Urban, Stanisław Kociołek, jak rodzice Piotra Kraśki, Rafała Trzaskowskiego. Dla gwiazdeczek takich jak Jerzy Stuhr. Oni mieszkali sobie w willach i mieli dacze za miastem, niektórzy na zakupy mogli lecieć do Paryża czy Londynu. Mogli wysłać dzieci na studia za granicę - najpierw tylko do demoludów, ale potem
źródło: TW_Justyna
PobierzSzkoda ze je zlikwidoalem ale niektorzy ciagle walcza innpoland.pl/152785,z-budzetu-pojda-miliardy-zlotych-na-splate-ksiazeczek-mieszkaniowych