Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim ja jestem urodzony na poczatku lat 90. Za niczym nie tesknie, niczego nie oczekuje, wstaje rano i chodze do pracy. Bo jak sam o siebie nie zadbam to nikt tego za mnie nie zrobi.
  • Odpowiedz
Strajki były z powodów gospodarczych.

@mirko_anonim: strajki były bo komuchy podnieśli ustawowo ceny żywności a nie z powodów gospodarczych, w dupie ludzie mieli to że ich za morde trzymali itd.
  • Odpowiedz
@siodemkaxx: i w dodatku barany zrobiły to z dnia na dzień. A mogli zastosować trik z 3 rp czyli rozłożyć podwyżki na kilka lat stopniowo co miesiąc podnosząc ceny o kilka procent, a w reżimowej tv ogłosić że to wina jakiejś mitycznej inflacji i mogliby rządzić do dzisiaj.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: też nie wiem skąd to uwielbienie do komuny. Bo postawili kilka modelowych osiedli? Pobudowali szkoły? No kurde COŚ wypadałoby zrobić przez 40 lat. Gdyby wtedy był kapitalizm, wszystkiego byłoby więcej. Może mniej wódki i depresji w domach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To jest stała śpiewka nieudaczników rozczarowanych swoją bylejakością. Kiedyś to było, kiedyś to mieli, a ja nic nie dostałem. Prawda jest taka, że żyjemy w najlepszych czasach w historii Polski. Ok, nie jest idealnie, ale przeciętny Kowalski ma możliwości o jakich nasi przodkowie mogli pomarzyć.
  • Odpowiedz
Prawda jest zawsze gdzies po srodku, nie bylo tak tragicznie jak opisujesz i nie bylo tak kolorowo jak socjalisci i fanatycy PRL to przedstawiaja. Masz pelno blokow z wielkiej plyty, i nie mow ze to sa mieszkania ze wspolna toaleta na korytarzu. Moja ciotka miala 4 dzieci w PRL, i majac rodzine szybko dostala mieszkanie, potem nawet jeszcze wieksze bo 4 dzieci, niecale 80 metrow to wieksze. Teraz pracujac na normalnym etacie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Na co Ty liczysz, że statystyczny Wykopowicz będzie wiedzieć, jak było 15 lat przed jego narodzinami? To jak rozmowa z Anną Lewandowską o życiu Kowalskiego - to, co dla nich będzie jakimś koszmarem trudnym wręcz do wyobrażenia, dla ludzi 30 lat temu było codziennością. Jeszcze w latach 90' gdy ktoś dostał rower, to jeździło na nim pół osiedla, bo to było wydarzenie na miarę zakupu Lambo. Dziś są kurniki,
  • Odpowiedz
Pamiętam spawacza w TV. I nigdy nie tęskniłem za PRL. Szkoda tylko, że Wałęsak doradzał się kierowcy. W Czechosłowacji zrobili czystkę z komuchów, a u nas wódeczka w Magdalence i się dogadali.
I jest, jak jest.
  • Odpowiedz
PRL: Czy naprawdę był to raj?

Tak, był. Dla UB-ków, ich rodzin i tzw. nomenklatury oraz dla "koncesjonowanych" ludzi mediów. Dla takich jak Jerzy Urban, Stanisław Kociołek, jak rodzice Piotra Kraśki, Rafała Trzaskowskiego. Dla gwiazdeczek takich jak Jerzy Stuhr. Oni mieszkali sobie w willach i mieli dacze za miastem, niektórzy na zakupy mogli lecieć do Paryża czy Londynu. Mogli wysłać dzieci na studia za granicę - najpierw tylko do demoludów, ale potem
br0da - > PRL: Czy naprawdę był to raj?

Tak, był. Dla UB-ków, ich rodzin i tzw. nome...

źródło: TW_Justyna

Pobierz
br0da - > PRL: Czy naprawdę był to raj?

Tak, był. Dla UB-ków, ich rodzin i tzw. nome...
  • Odpowiedz