Wpis z mikrobloga

jeden z najgorszych wynalazków #patodeweloperka, promowany jeszcze przez idiotyczne polskie prawo.

może i wpuszcza hałas porównywalny z całkowitym otwarciem okna, mieszkanie kurzy jakbyś mieszkał na pustyni, ale przynajmniej leżąc w łóżku będzie ci duszno bo "świeże" powietrze będzie kisić na suficie.

niestety od tego gównianego wynalazku uwalnia tylko kupno domu lub mieszkania z lat 2000 lub PRL....

#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #dom #budujzwykopem
villager - jeden z najgorszych wynalazków #patodeweloperka, promowany jeszcze przez i...

źródło: 1-1-1024x683

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

już nie mówiąc o tym że wspólnota może ci narobić problemów przy corocznym przeglądzie wentylacji

@villager: jeśli nie masz gazu w mieszkaniu to nie bardzo mają co zrobić, a nawiew powietrza możesz w jakiś inny sposób rozwiązać
  • Odpowiedz
@villager: Rozwiązaniem jest rekuperacja. Do się ogarniać budując dom za 4k/m2. Ale deweloperowi brakło by pieniążków bo bierze tylko 15k/m2.
  • Odpowiedz
  • 0
@Deray: i tak ból d--y mają aktualnie ile kominów im prawo nakazuje budować i hurr ile to kosztów za jeden komin! a ile utraconych PUM na same kominy!!! xD

niestety, nie spotkałem się z rekuperacją w mieszkaniach nawet w inwestycjach super duper premium
  • Odpowiedz
@villager: u mnie to sie po prostu zamyka, wiec nie wiem jakie problemy ma robic wspolnota czy na czym ma polegac duszenie sie. na zime wszyscy to zamykaja, wiekszosc latem nie otwiera zeby scian nie kurzyc.
  • Odpowiedz