Wpis z mikrobloga

Update:

Odnośnie mojego wpisu sprzed ponad tygodnia:
https://wykop.pl/wpis/82469767/wpis

Brak reakcji po dwóch reklamacjach i żądaniu odstąpienia od umowy

#mediaexpert #reklamacja #prawakonsumenta #januszebiznesu #afera #dreame #agd #zakupy #wykopefekt

Od czasu poprzedniego wpisu sklep nie przekazał żadnych nowych informacji. W wiadomości prywatnej poproszono mnie jedynie o „cierpliwość”, ale od tamtej pory cisza i brak jakichkolwiek działań.

Sprawa dotyczy sprzętu AGD (robot sprzątający Dreame L40 Ultra), który po dwóch bezskutecznych reklamacjach nadal nie działa. Zgłoszono formalne żądanie odstąpienia od umowy z tytułu rękojmi, zgodnie z art. 560 § 1 Kodeksu cywilnego wada istotna, brak skutecznej naprawy.

Mimo to sklep blokuje proces nie odpowiada, nie rozwiązuje sprawy, unika jasnych deklaracji. Wygląda to na celowe przeciąganie i zniechęcanie klienta, co niestety zaczyna przypominać nieuczciwe praktyki wobec konsumentów.

Gdyby nie publiczny wpis, zapewne temat nadal byłby zamiatany pod dywan.
Proszę o wykop efekt, bo ewidentnie inaczej Media Expert nie reaguje.
@michal-wnuk 0
#mediaexpert #reklamacja #technologia #januszex #dreame #roboty #agd #alergia #zalesie

Kupiłem robota sprzątającego Dreame L40 Ultra w Media Expert – bo mam w domu dziecko z alergią i potrzebuję utrzymać porządek. Sprzęt
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michal-wnuk: to jest dramat. Ja po swoich przejsciach juz nigy nic u nich nie kupie. Nawet jesli bedzie to oznaczalo ze lekko gdzies indzej przeplace. Ale dzial reklamacji u nich to jest dno i metr mulu ¯\(ツ)/¯.
  • Odpowiedz
  • 0
@2Girls_1Cup Mija już miesiąc od pierwszej próby naprawy i dalej nic. Do tego żadnych wieści a po moim mailu zadzwonili do mnie ze sklepu o co mi chodzi i że w sumie to oni nic nie mogą.... dramat
  • Odpowiedz