Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 232
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filippa

Bo ten ściek, który leje się teraz na Wykopie, to nie jest przypadek. To rak, który przez lata hodował się w mikrokomentarzach, inside-joke’ach i piwnicznych memikach, aż w końcu urósł w waszej głowie do światopoglądu.

a nie wpadłaś na to, że to normiki podłapują przegrywowe twierdzenia, kiedy pasują im do narracji? przecież takie same pojawiają się na twitterze, tam nawet w ostrzejszych słowach. blackpill i looksmaxxing przebiły się do mainstreamu
  • Odpowiedz
@Filippa: Śmieszne, że zawsze najwięcej do powiedzenia na temat przegrywu i jak z niego wyjść mają laski i przystojne oskary, którzy nigdy nie musieli robić nic by być lubianym przez innych xD
  • Odpowiedz
Widać że op wierzy w fenomen sprawiedliwego świata, jeżeli gorzej traktuje cię społeczeństwo, masz problemy psychiczne/rodzinne/finansowe/społeczne czy zdrowotne to widocznie zawsze to jest twoja wina i na to zasłużyłeś, bezkompromisowo tutaj muszę przyznać. Więcej nie trzeba zbytnio dodawać, choć klasizm i generalizowanie również jest silne, choć tutaj się nie dziwię, najcichszym na tym świecie zawsze obrywa się najmocniej, bo są na końcu łańcucha społecznego i nie mogą oddać.
  • Odpowiedz
@Filippa: No teraz przegrywy Ci żyć na tym portalu nie dadzą. Nie można tak o nich pisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co do samego tekstu, momentami zbyt dosadnie, ale ogólnie się zgodzę. Pamiętam, że lata temu nie szło mi w życiu i myślałem, że może ja też jestem przegrywem, ale po lekturze wielu wpisów stwierdziłem, że dla nich to ja jestem oskim. No i podstawowa sprawa
  • Odpowiedz
Dodatkowo zapominasz, że na tagu przegryw mogą udzieliać się różne osoby w różnym momencie swojego życia, może akurat potrzebują poużalać się nad sobą, żeby pójść dalej.

@gokotgo: tylko gdyby to było samo użalanie to by nie było problemu. To jest często pełne nienawiści użalanie i wyzywanie wszystkich naokoło z groźbami lub złorzeczeniem.
  • Odpowiedz